Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за пилешки хапки по гръцки с три вида сирене.
Представяме лесна кулинарна рецепта за здравословни пилешки хапки по гръцки с три вида сирене, подправени с босилек, риган и магданоз, която се приготвя за около 50 минути.
Необходими продукти за 2 порции:
2 бр. пилешко филе
10-15 бр. стерилизирани лозови листа
3-4 с. л. зехтин
за плънката:
100 г овче сирене
100 г козе сирене
100 г краве сирене
1 белтък
1 с. л. нарязан магданоз
½ ч. л. риган
½ ч. л. босилек
за доматения сос:
половин буркан стерилизирани домати
4 с. л. зехтин
2 с. л. наситнен магданоз
1 ч. л. сух босилек
1 ч. л. риган
1 ч. л. захар
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Филетата се разрязват така, че да се изтънят добре и да се получат шницели.
В подходяща купа се поставят продуктите за плънката и се разбъркват до получаването на хомогенна смес.
Върху готварско алуминиево фолио се разстилат лозовите листа и върху тях се слагат месото и плънката. Навива се руло, краищата на фолиото се затварят като бонбон и се слага в тава. Сипват се зехтинът и малко от саламурата на лозовите листа и се пече 20-30 минути в умерено загрята до 180°С фурна.
Доматите за соса се пасират, подправят се с останалите продукти за него и се кипват за 5 минути.
От изпеченото и охладено лозово руло се отделя фолиото, разрязва се на порции по диагонал и се сервира. Поднася се с доматения сос.
Източник и снимка: Кауфланд