
Кулинарна рецепта за пълнени домати със спанак и сирене.
Представяме кулинарна рецепта за пълнени домати със спанак и сирене. Приготвят се лесно и бързо – до половин час са готови.
Необходими продукти за 4 порции:
4-5 домата (750 г)
за плънката:
500 г спанак
100-150 г краве сирене
1 с. л. краве масло
1 глава лук
2-3 с. л. зехтин
1-2 скилидки чесън
черен пипер и сол на вкус
магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Доматите, спанака и магданоза се измиват обилно.
От горната част на доматите се отрязват капачета, а вътрешността се издълбава с лъжичка.
Лукът, нарязан на ситно, се запържва с 1 с. л. зехтин, прибавя се нарязаният на ситно спанак и се задушава, докато водата се изпари. Сваля се от огъня и се изчаква да изстине.
Добавят се сиренето, маслото, черен пипер и ситно нарязаният чесън и се разбърква добре.
Издълбаните домати се пълнят със сместа, подреждат се в тавичка и се поставят капачетата им. Поливат се с останалия зехтин и се пекат на 180-200°С до готовност.
Преди да се сервират, се поръсват със ситно нарязан магданоз.
Източник и снимка: Кауфланд