
Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за италиански спагети с кедрови ядки.
Представяме лесна кулинарна рецепта за здравословни италиански спагети с кедрови ядки, магданоз, босилег и сирене пармезан, които се приготвят за около 20 минути.
Необходими продукти за 4 порции:
500 г спагети (1 пакет)
2 с. л. зехтин
сол на вкус
за соса:
50 г кедрови ядки
3 скилидки чесън
½ връзка магданоз
5-6 листа босилек
4 с. л. сирене пармезан на прах
100 мл зехтин
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Спагетите се сваряват в подсолена вода с олиото. Пастата е готова, когато при опитване е с твърдост ал денте – достатъчно твърда при отхапване, но иначе добре сварена.
Ал денте е италиански израз за готвене предимно на макарони и тестени изделия, които се пускат в кипяща солена вода. Пастата, сварена ал денте, не трябва да се разкашква, а да остане малко твърда. За да прекратите процеса на варене, оставете макароните няколко минути в студена вода.
В тиган се сгорещява зехтинът за соса, слагат се спагетите, кедровите ядки и накълцаните чесън, магданоз и босилек. Разбърква се и след около 1-2 минути се добавя пармезанът. Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира.
Източник и снимка: Кауфланд