Здравословни спагети с кедрови ядки


спагети

Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за италиански спагети с кедрови ядки.

Представяме лесна кулинарна рецепта за здравословни италиански спагети с кедрови ядки, магданоз, босилег и сирене пармезан, които се приготвят за около 20 минути.

Необходими продукти за 4 порции:

500 г спагети (1 пакет)
2 с. л. зехтин
сол на вкус

за соса:
50 г кедрови ядки
3 скилидки чесън
½ връзка магданоз
5-6 листа босилек
4 с. л. сирене пармезан на прах
100 мл зехтин
сол на вкус
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Спагетите се сваряват в подсолена вода с олиото. Пастата е готова, когато при опитване е с твърдост ал денте – достатъчно твърда при отхапване, но иначе добре сварена.

Ал денте е италиански израз за готвене предимно на макарони и тестени изделия, които се пускат в кипяща солена вода. Пастата, сварена ал денте, не трябва да се разкашква, а да остане малко твърда. За да прекратите процеса на варене, оставете макароните няколко минути в студена вода.

В тиган се сгорещява зехтинът за соса, слагат се спагетите, кедровите ядки и накълцаните чесън, магданоз и босилек. Разбърква се и след около 1-2 минути се добавя пармезанът. Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира.

Източник и снимка: Кауфланд