
Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за спагети със сирене пармезан и песто от сушени домати.
Представяме лесна кулинарна рецепта за здравословни спагети с пармезан и песто от сушени домати, чесън, магданоз, босилек и кедрови ядки, която се приготвя за около половин час.
Необходими продукти за 4 порции:
500 г спагети (1 пакет)
50-150 г сирене пармезан (или кашкавал) за поръсване
за пестото:
1 пресен домат
1 стрък пресен чесън
1 шепа сушени домати
50 г кедрови ядки
1 с. л. сух босилек
листата на половин връзка магданоз
150 мл зехтин
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Доматът и пресните чесън и магданоз се измиват обилно.
Чесънът и магданозът се нарязват наситно. Доматът се попарва за кратко във вряла вода, обелва се и се нарязва на кубчета.
Сушените домати се накисват за около 30 минути в 50 мл зехтин. След като станат готови, се пасират заедно с чесъна, останалия зехтин, кедровите ядки, босилека, магданоза и солта.
Спагетите се сваряват във вряща подсолена вода според упътването на опаковката и се отцеждат. Докато са все още горещи, спагетите се смесват с приготвения сос.
Готовите спагети се разбъркват, поръсват се с настърган кашкавал или сирене пармезан и се сервират.
Източник и снимка: Кауфланд