Здравословни фарфали с гъби и риба тон


фарфали

Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за италианско ястие с гъби и риба тон.

Представяме лесна кулинарна рецепта за здравословно италианско ястие с гъби и риба тон със сос със сметана, която се приготвя за около 20 минути.

Необходими продукти за 4 порции:

1 консерва риба тон
500 г фарфали (1 пакет)

за соса:
200 г заквасена сметана
250 г пресни печурки
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин
2 с. л. краве масло
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. риган
1 в. ч. бяло вино (150 мл)
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Фарфалите се варят според упътването на опаковката, а през това време се приготвя сосът.

Зехтинът и маслото се загряват в дълбок тиган и лукът, нарязан на ситно, се запържва за минута. Чесънът се счуква, гъбите се нарязват на ивици и всичко се прибавя към лука, като огънят се усилва. Пържи се около 3 минути или докато продуктите се зачервят, като се разбъркват периодично. Налива се виното и се оставя да се изпари.

Сместа се овкусява с мащерката и ригана, посолява се и се изсипва консервата риба. Налива се половин чаена чаша предварително загрята топла вода и се вари 2 минути. Сипва се сметаната, разбърква се и се оттегля от огъня.

Фарфалите се отцеждат и веднага се смесват със соса в тенджера.

Източник и снимка: Кауфланд