Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за пилешко филе в кисело зеле и бяло вино.
Представяме лесна кулинарна рецепта за здравословно пилешко филе в кисело зеле с домати и чесън, овкусено с бяло вино, която се приготвя за около час.
Необходими продукти за 4 порции:
1 кг пилешко филе
8 листа кисело зеле
100 г краве маслo
4 домата
7-8 стръка див чесън
50 мл бяло вино
сол на вкус
бял пипер на вкус
2-3 стръка див лук
Начин на приготвяне:
Пилешките филета се овкусяват със сол и бял пипер и се запичат за по две минути от всяка страна в тиган с половината от маслото.
Всяко филе се поставя върху лист зеле, покрива се с шайби домат, слага се стрък див чесън и се завива с още един лист зеле.
Завитите филета се подреждат в намазнена с останалото масло тава. Наливат се виното и един пръст вода и се пече около 10 минути на 200°С.
Ястието се сервира, украсено с пера див лук.
Източник и снимка: Кауфланд