Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за пилешко ястие по средиземноморски.
Представяме лесна средиземноморска кулинарна рецепта за пилешко ястие с маслини и грозде, овкусено с лук и чесън, магданоз, мащерка и босилек, червен и черен пипер, което се приготвя за около половин час.
Необходими продукти за 4 порции:
700 г обезкостени пилешки гърди без кожа
½ чаша брашно
1 чаша пилешки бульон
10 бр. маслини калама, без костилки, нарязани на половина
½-1 чаша грозде или чери домати
1 голяма глава лук, нарязана
3 скилидки чесън, нарязани
½ чаша пресен магданоз нарязан (може и 2 с. л. сушен)
20 свежи листа босилек, нарязани (може и 2 с. л. сушен)
1 с. л. прясна мащерка (може и суха)
4 с. л. зехтин
½-1 ч. л. лют червен пипер
прясно смлян черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте огромен тиган на средно висока температура с 2 с. л. зехтин. Поставете брашното в плитък съд, овкусете пилешкото със сол, черен пипер и лют червен пипер. Поставете пилето в тигана. Гответе 5 до 6 минути от всяка страна. Когато приключите, извадете пилето от тигана и го покрийте с фолио.
Добавете още 2 с. л. към тавата. Добавете лука, чесъна, мащерката, солта и черен пипер.
Гответе, като се разбърква често в продължение на 4 минути. Добавете пилешкия бульон, маслините и чери доматите или гроздето. Изчакайте да кипи в продължение на 2 до 3 минути.
Добавете евентуално още подправки на вкус и след това добавете пилето обратно към тигана. Добавете магданоз и босилек и разбъркайте.
Източник и снимка: Тери