
Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за рибно филе на фурна с броколи.
Представяме лесна кулинарна рецепта за рибно филе на фурна с броколи, която се приготвя за малко повече от час.
Необходими продукти за 4 порции:
1 кг рибно филе
300 г броколи
120-150 мл зехтин (вкл. за омазняване на тавата)
150 г кашкавал
4 глави червен лук
7-8 стръка магданоз
черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на колелца и се задушава в тенджера със сгорещен зехтин около 10-15 минути. Изважда се и се разпределя върху дъното на омазнена тава с примерен размер 30-40 см.
Броколите се бланшират за кратко във вряща подсолена вода, изваждат се и се оставят да се отцедят. След това се задушават в зехтина и се подреждат върху лука.
Рибното филе се нарязва на по-големи парчета, които се нареждат върху броколите. Поръсват се със ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол.
Ястието се пече в умерена фурна (180°С) около 30-40 минути. Няколко минути преди да е готово, се поръсва с настъргания кашкавал и се оставя още 5-10 минути, докато кашкавалът леко се зачерви.
Източник и снимка: Кауфланд