Зелена салата с цедено мляко и орехи


Кулинарна рецепта за зелена салата с цедено мляко и орехи.

Представяме кулинарна рецепта за вкусна и здравословна зелена салата с цедено мляко, краставица, репички, леворда и орехи. Изпълнението на рецептата е изключително лесо и се приготвя за около 10 минути.

Необходими продукти за 4 порции:

1 зелена салата или маруля
1 връзка пресен лук
1 връзка леворда
1 връзка репички
1 краставица
200 г цедено кисело мляко
30 мл зехтин
15 мл бял винен оцет
ядки от 4-5 ореха
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Зеленчуците се измиват обилно.

Зелената салата, левордата и пресният лук се режат наситно, а репичките и обелената краставица – на кубчета.

Смесват се в голяма купа, овкусяват се със зехтин, оцет и сол и се разбъркват.

Салатата се гарнира с цеденото мляко от горе, а върху него се повъсват натрошените или накълцани орехови ядки. Поднася се веднага.

Източник и снимка: Кауфланд