Кулинарна рецепта за зелена салата с цедено мляко и орехи.
Представяме кулинарна рецепта за вкусна и здравословна зелена салата с цедено мляко, краставица, репички, леворда и орехи. Изпълнението на рецептата е изключително лесно и се приготвя за около 10 минути.
Необходими продукти за 4 порции:
1 зелена салата или маруля
1 връзка пресен лук
1 връзка леворда
1 връзка репички
1 краставица
200 г цедено кисело мляко
30 мл зехтин
15 мл бял винен или ябълков оцет
ядки от 4-5 ореха
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Зеленчуците се измиват обилно.
Зелената салата, левордата и пресният лук се режат наситно, а репичките и обелената краставица – на кубчета.
Смесват се в голяма купа, овкусяват се със зехтин, оцет и сол и се разбъркват.
Салатата се гарнира с цеденото мляко от горе, а върху него се повъсват натрошените или накълцани орехови ядки. Поднася се веднага.
Източник и снимка: Кауфланд