Зелен чай за свежа памет

Зелен чай помага на дейността на мозъка.

Пиенето на зелен чай чай подобрява паметта и може да бъде използвана за лечение на деменция и други психични разстройства, твърдят учените.

Зеленият чай винаги е бил определян като една от най-здравословните топли напитки, но ново изследване доказва, че той е полезен и за ума.

Учени твърдят, че зеленият чай подобрява някои когнитивни функции и по-специално работната памет.

Новите открития показват, че ароматната напитка може да бъде използвана за лечение на деменция и други психични разстройства.

Изследването, направено в университета в Базел, Швейцария, доказало, че екстракт от зелен чай увеличава ефективната свързаност на мозъка. Учени от университета установили значителни подобрения при решаването на задачи за памет, след като хората са консумирали зелен чай.

Тези открития предполагат, че зеления чай може да помогне за лечението при загуба на паметта, причинена от психични разстройства или като част от възстановителния процес.

На доброволци е било дадено питие с екстракт от зелен чай преди да получат задачи за памет. Наблюдавайки мозъчната им активност чрез ядрено магнитен резонанс, учените забелязали увеличаване на свързаността между париеталния и фронталния кортекс на мозъка.

Нашите изследвания показва, че зеленият чай може да повиши краткосрочната синаптична пластичност на мозъка, заяви съавторът на проучването проф. Боргуард.

Резултатите от изследването на швейцарските учени за положителното въздействие на зеления чай върху дейността на мозъка са публикувани в уебсайта на Университета на Базел и с специализираното издание Psychopharmacology.

Представяме и диета със зелен чай.

Снимка на чаша зелен чай: A Girl With Tea