Здравословна салата с манго, ядки и скариди


салата с манго и скариди

Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за салата с манго, ядки и скариди.

Представяме лесна кулинарна рецепта за здравословна салата с тропическия плод манго, червена чушка и скариди, овкусена с дресинг от лют сос, ябълков сок и ябълков оцет, която се приготвя за около половин час, без времето за престоя на ядките във вода, за да се премахнат на ензимните инхибитори в тях.

Необходими продукти за 2 порции:

100 г скариди
1 манго
1 червена чушка
1 малка глава червен лук
2 с.л. зехтин
2 ч.л. ябълков оцет
2 с.л. ябълков сок
2 с.л. нарязан на ситно пресен магданоз
2 с.л. сурови кедрови ядки
лют сос
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Накиснете суровите кедрови ядки във вода за два часа.

Чушката се измива обилка, разрязва през средата и се почиства. Лукът се обелва. Мангото също се обелва и заедно с чушката и лукът се нарязва на малки кубчета.

Скаридите се измиват и подсушават.

За дресинга се разбъркват зехтинът, оцетът, ябълковият сок, лютият сос, солта и магданозът. Чушката, мангото, лукът и скаридите се смесват с дресинга.

Салатата се разпределя в купички и се гарнира с магданоз и кедрови ядки.

Източник и снимка: Кауфланд