Златни правила при диета


Съществуват златни правила при диета.

Не една и две диети обещават ефективно намаляване на теглото. Как тогава да изберем тази диета, която действително ще подобри фигурата, без да навреди на здравето ни?

Необходимо е да се спазва eдин основен принцип – да се консумират такива продукти, които могат да бъдат наречени традиционни – т. е. с които организмът генетически е свикнал (екзотичните продукти могат да присъстват в менюто, но те трябва да бъдат изместени на втори план).

Ако човек се придържа към основните принципи на рационалното хранене, организмът сам ще му подскаже от какви продукти се нуждае.

Хранете се от шест до осем пъти на ден или с други думи – в продължение на целия ден. Как тогава се отслабва? За поддържането на теглото на определено ниво и за профилактика на заболяванията на стомашно-чревния тракт действително е необходимо хранене минимум четири пъти дневно.

Но честото хранене не означава, че трябва да се изяждат всеки път няколко неща. Това е допустимо само три пъти – на закуска, обяд и вечеря. През останалото време трябва да се консумират плодове, обезмаслена извара, зеленчукова салата, кисело мляко. Вечерята не трябва да бъде след 19 ч, за да може на следващата сутрин да се закуси добре.

Снимка: sxc.hu

loading...