Зодията на Вашето бебе с усмивка

Какво е Вашето бебе в зависимост от слънчевия зодиакален знак? Прочетете с чувство за хумор!

Представяме хумористични астрологични характеристики на Вашето бебе в зависимост от неговата зодия.

Бебе зодия Овен: Малко рецидивистче
Бебето Овен няма страх от нищо. От него може да се очаква да се претърколи през преградата на кошарката си, да тупне на глава и да отпълзи далеч от вас с бодро пошляпване на дланите. Не се тревожете, това е подготовка за по-късни дни, когато може да се наложи да бяга от затвора. По-стриктен режим – с часове за хранене и четене на книжки, ще се отрази добре на борческия характер на малкото рецидивистче. С хитрост и търпение може да овладеете ината му. Иначе Овнетата са лъчезарни същества и обожават да ги гушкат и мачкат.

Бебе зодия Телец: Бие другите деца
Обикновено са спокойни, спят по цяла нощ и не капризничат. Но истинският им характер ще се прояви, след като преминат на обща храна – тогава става ясно, че това дете знае какво иска и като го иска, няма сила, която да го спре. Миниатюрното Телче може и да се заинати – например да откаже да даде играчката си и да халоса с нея другарчето на детската площадка. Бебето Телец е толкова е добро и обичливо, че трябва да му прощавате такива дребни провинения. Никога не му спестявайте майчините целувки и ласки.

Бебе зодия Близнаци: Бърбори нонстоп
Най-баналното, което може да се каже за бебето Близнак, е, че ще се научи да говори доста рано. Дълго чакан момент, но когато настъпи, ще съжалите многократно. Току-що проговорилите дечица бездруго са почти непоносими с постоянното си бърборене и въпроси, но нищо не може да се сравни с двегодишното Близначе. Те са творчески личности и има шанс да се отървете от неспирните въпроси, ако дадете на детето кубчета или друга игра за развиване на въображението. Не че ще млъкне, но поне няма да приказва на вас!

Бебе зодия Рак: Неуверено прекрачва прага
Ако му дадете да пие сокче от зелената чашка вместо от любимата му с пиленцата, очаквайте революция. То мрази промените. Трагична комбинация би била бебе Рак на родители Стрелци. Ако възнамерявате да го влачите навсякъде със себе си по купони и пътешествия – недейте. Малкото Раче се разстройва истински, когато за дълго е отделено от дома. Под “дълго” разбирайте повече от 2-3 часа. Задачата ви като родител е да ги научите, че излизането от черупката не е страшно и в повечето случаи минава без фатални последици.

Бебе зодия Лъв: Тиранин, но чаровник
Това дете обича да има стриктната дневна програма. Либералните или неорганизирани майки не са подходящи за бебето Лъв. Въпреки че ще израсне творческа личност, а вероятно и не съвсем организирана, то мрази хаоса и липсата на ред. Това е, защото има нужда от сигурността, която режимът му дава. Ако не му стъпите на врата, скоро ще разберете какво е да си под игото. Малкото Лъвче обича да се разпорежда. Вижте само как командори другите деца! Превъзпитаването му става не със сила, а с много любов.

Бебе зодия Дева: Чистофайник с биберон
Има деца, които обичат да се омажат с кал, да се замерят с торта и да подскачат жизнерадостно в локвите. Вашето не е от тях. Пищи, когато се е напишкало, плаче негодуващо, ако му е оцапана блузката, тръшка се, защото не сте му дали мокра кърпичка да обърше първо масата в кафенето, а след това и устата си. Какво искате? Това все пак е Дева, макар и мъничка. Говорете му много, учете го непрестанно. Те са крайно отговорни дечица и ще ви слушат, ако знаят, че разчитате на тях. Скромни и послушни са, но и самостоятелни.

Бебе зодия Везни: Неуверено и кротко
Един ден ще имате идеалния ученик вкъщи. Везните са подредени, учат си уроците и държат на отличните оценки. Но засега вашето бебе само наблюдава света и промрънква, когато усети, че е гладно. Прегръщайте го често, говорете му, пейте му. Не се съобразявайте със съветите на някои, че бебето трябва да се остави да поплаче. Има опасност Везничката ви да развие комплекс за малоценност. За да предотвратите това, бъдете щедри – хвалете го и по всякакъв начин укрепвайте самочувствието му.

Бебе зодия Скорпион: Опасност на площадката!
Първото, което ще откриете още щом се приберете от болницата с новородено Скорпионче в ръце, е, че то изисква цялото ви внимание. Непрекъснато. И нещата не се подобряват с времето. Скорпиончето замеря с пясък другите деца, дърпа им играчките, бие се и гледа зло и инатливо, докато противникът се дере от плач. Не бойте се, ще стане чудесен човек, но може малко да му помогнете! Децата Скорпиони имат много трески за дялане. Родителите трябва да ги научат да прощават и да се владеят. А също и на малко повече смирение.

Бебе зодия Стрелец: Инат на квадрат
Стрелчето е със силен характер още от сукалче. Грешка би било да го възпитавате чрез налагане на авторитета си. Дори да го пречупите, това все някога ще избие – обикновено в пубертета. Единственият правилен път към сърцето на детето Стрелец е чрез разума. То трябва да се увери, че това, което искате от него, е правилно и тогава готовност ще ви послуша. Стрелците до дълбока старост вярват, че възможностите им нямат граници, затова родителите им биха сторили добре да се опитат да ги научат на трезва самопреценка.

Бебе зодия Козирог: Ангел си ти
Бебето Козирог признава авторитети, но за най-висша инстанция смята майка си. Ще израсне кротко и умозрително хлапе. И тъкмо сте се заблудили, че вашето дете не е от онези, дето чупят стъкла и правят бели, ще разберете, че ангелчето ви е скрито дяволче. Ще го научите да слуша с политиката на тоягата и моркова. Козирозите са разумни хора, такива се раждат. Така че може да предложите на малкото диваненце стимул за добро поведение – хубава и скъпа играчка или някаква дълго мечтана електронна джаджа.

Бебе зодия Водолей: Честно и твърдоглаво
Най-голямата мания на детето Водолей ще бъде, че не е достатъчно високо ценено. Трябва да му вдъхнете увереност от бебешката люлка, иначе ще стане интровертно и трудно за общуване. Водолеите са твърдоглави. Те са много честни дори пред самите себе си. Умеят да анализират собствените си чувства и емоции, но проявяват рядка глупост, когато трябва да си дадат сметка за отношението на околните към тях. Те са сини каски – автоматично се хвърлят да възстановяват мира и любовта между хората.

Бебе зодия Риби: Завеяно и неразумно
Сложна работа е да отгледаш дете Риба. Първо, защото може да се окаже безумно смело – тоест лишено от всякакъв инстинкт за самосъхранение. Второ, защото често не се знае какво точно си мислят, тъй като са склонни към емоционално лицемерие. Те са изобретателни, умни, живи деца, но в училище най-често “лапат мухи”, зазяпани през прозореца, или постоянно приказват с другарчето по чин. Имат нужда от постоянно родителско напътствие, тъй като във всеки един момент са склонни да зарежат работата и задълженията, ако изскочи нещо забавно.

Източник: в-к „Труд“; Снимка: Adriano Aurelio Araujo / Flickr