„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ вълнува в кината

Игрите на глада

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ е предистория на сагата.

Всяка игра има своето начало. Шоуто вече започна и целият свят гледа, защото зрителите се завръщат в безжалостния свят на Панем само в кината с „Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ – не просто филм, а истинско събитие, което бележи настъпването на нова глава от един от най-емблематичните и обичани франчайзи, създавани някога.

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ е впечатляващата епична екранизация, която разказва вълнуващата история за покваряването на младия Кориолан Сноу, първите му стъпки в йерархията на властта и превръщането му в ужасяващия тиранин, когото феновете познават от свръхуспешните филми и книги от превърналата се в световен феномен поредица „Игрите на глада“.

Режисирана от майстора на жанра Франсис Лорънс и вдъхновена от бестселъра на Сюзан Колинс, тази впечатляваща продукция запознава феновете с неразказаната предистория и разтърсващите събития, оформили култовата сага.

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ представя с 18-годишния Кориолан Сноу години, преди да стане президент на Панем. Той е последната надежда на своя залязващ род – някога гордо семейство, което след войната губи своите влиятелни позиции в Капитол. С бързото наближаване на 10-ите годишни Игри на глада, младият Сноу е неприятно изненадан, когато е избран за ментор на Луси Грей Беърд – момиче трибут от незначителния Окръг 12.

Но след като Луси Грей привлича цялото внимание на Панем, със своето провокативно изпълнение по време на Жътвата, Сноу смята, че може да успее да обърне шансовете на тяхна страна. Обединявайки уменията им за показност и новооткритата политическа проницателност, борбата за оцеляване на Сноу и Луси Грей в крайна сметка ще разкрие кой е пойна птица и кой е змия.

Режисьор на „Игрите на глада: Балада за пойни птици“ и змии е Франсис Лорънс (Константин, Аз съм легенда), който се завръща в Панем, след като предвождаше изключително успешните „Игрите на глада: Възпламеняване“ и двете части на „Игрите на глада: Сойка-присмехулка“. Сценарият на филма е дело на Майкъл Лесли („Assassin’s Creed“) и Майкъл Арнд („Мис Слънчице“, „Междузвездни войни: Силата се пробужда“), по романа на Сюзан Колинс. В ролите са Рейчъл Зиглър, Том Блайт, Питър Динклидж, Виола Дейвис, Джейсън Шуорцман, Хънтър Шейфър, Бърн Горман, Ашли Лиао, Фионула Фланаган и др. Бюджетът на продукцията е 100 милиона долара.

Шоуто вече започна с „Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ в кината, 4DX и IMAX от 17 ноември 2023 г.: