Идеалният спорт според формата на тялото

фитнес

Изберете идеалния спорт за вас според формата на тялото ви!

Опитвали сте различни спортове, но не във всичко сте добри. Учените откриха причината защо някои спортове ни се отдават, а с други се справяме по-трудно.

Тайната се крие във формата на тялото.

Изборът на спорт, който да ви подхожда е трудна задача. Сега учените разкриха как можете да подберете най-подходящата физическа активност според формата на тялото, съобщава агенция БГНЕС.

Ако сте слаби и леки
Хората с по-ниско тегло често превъзхождат другите по издръжливост в маратонското бягане, триатлона или бързото ходене. Важно е да приемате достатъчно калории, за да може организмът ви да се справи с натоварването.

Ако сте с наднормено тегло
Хората с повече килограми задържат мазнините по-дълго и се нуждаят от спорт, който да използва тяхната по-мощна физика. Подходящите спортове са вдигане на тежести, борба, хвърляне на чук и спортове като ръгби. Такива хора са по-склонни да трупат мастни депа и мускулна маса. Важно е да избирате спортове, които не изискват много голям издръжливост. Хубаво е да се натоварвате по малко и на кратки периоди.

Ако сте мускулести
Имате ли мускулесто тяло, значи сте идеалните спортисти. Хората със сериозна мускулна маса имат нужните сила и издръжливост и могат да тренират бягане, спринт, колоездене, бокс, вдигане на тежести. Тяхната естествена енергия заедно с минималното съдържание на мазнини в тялото им позволява да се отличат във всеки спорт, стига да имат дисциплина.

Спортът носи здраве и настроение! Затова Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция с песни, чийто видеоклипове се спортува, повече или по-малко, но все пак спортува и вземете пример:

Ако се чудите какъв спорт да захванете, може да изберете най-подходящия за вашата зодия:
Спорт за зодия Овен
Спорт за зодия Телец
Спорт за зодия Близнаци
Спорт за зодия Рак
Спорт за зодия Лъв
Спорт за зодия Дева
Спорт за зодия Везни
Спорт за зодия Скорпион
Спорт за зодия Стрелец
Спорт за зодия Козирог
Спорт за зодия Водолей
Спорт за зодия Риби

Снимка: Ричард Фостър