Измериха средната дължина на пенис в ерекция

Каква е средната дължина на пенис в ерекция?

Изследователи определиха средната дължина на пенис в ерекция след мащабно проучване в САЩ.

Резултатите показват, че дължината на мъжкия пенис, достигнал ерекция, е средно 14.15 см (или 5.6 инча). Данните са публикувани в американското издание Journal of Sexual Medicine. Дължините варирали от 4 до 26 сантиметра.

Учените са помолили 1661 сексуално активни мъже да измерят дължината и обиколката на своя пенис вкъщи и да попълнят отговорите. Изследователите са указали участващите в статистиката да меря от основата на ствола до върха на пениса в ерекция като допълнително трябвало да опишат как са постигнали тази ерекция – чрез онаниране, орален секс от партньор, фантазиране или по друг начин.

Какво точно показват тези данни е трудно да се каже, подчертава мъжкото лайфстайл списани Men’s Health. Поне е констатиран отговорът на този често вълнуващ въпрос.

Измерванията, използвани за това проучване, са извадка от друго, по-мащабно, което включвало тест на два вида презервативи.

Изследователите подчертават, че данните от тяхното проучване са сходни с резултати от предишни изследвания на дължината на еректирал пенис, което показва, че участниците са били искрени в отговорите си, макар в общ разговор в компания повечето да твърдят все “ами 18 см!“. 🙂

За доброто настроение на всички поздравяваме с колекция видеоклипове на песни с думата Секс в заглавие:

Снимка: Afonso Lima