Изневярата вреди на здравето и наранява дори физически

Симптомите на страданието, причинено от изневярата на партньора, са подобни на физическа травма, показва ново германско изследване.

Според проучването на германски учени излъганите мъже и жени оставят наранени от своите партньори не само емоционално, но и физически.

Както се вижда от изследване, проведено от Института по психология в университета в Гьотинген, Германия, при такива ситуации се уврежда както умственото, така и физическото здраве на човека. В проучването взели участие 3334 мъже и жени, които станали жертва на изневярата на своята половинка.

Симптомите при жертвите на изневяра били сходни с тези на пациенти, преживели физически травми, уточнява агенция БГНЕС. 66% от мъжете и 61% от жените се оплакват от безсъние, 69% и съответно 62% от жените не могат да се съсредоточат и дори започват да изпитват страх от бъдещето.

По-рано британски кардиолог намери връзката между изневярата и исхемичната болест на сърцето, пише dariknews.bg. Учените установиха, че двойките, които са лоялни един към друг в продължение на дълги години, са по-малко предразположени към това заболяване, отколкото партньорите, които имат извънбрачни връзки. 75% от смъртните случаи по време на секс са на мъже или жени, които изневеряват на половинките си.

Снимка: sxc.hu

Zdraven.bg ви припомня видеото на Bon Jovi Always:

loading...