Историята на Ейми Уайнхаус оживява в кината

Ейми Уайнхаус: Back to Black

„Ейми Уайнхаус: Back to Black“ – безпрецедентен поглед към вдъхновяващата, но и трагична история на певицата.

Биографичният филм „Ейми Уайнхаус: Back to Black“ е безпрецедентен поглед към вдъхновяващата, но и трагична история на една от най-ярките и иконични фигури в света на съвременната музика.

Разказан от гледната точка на Ейми и вдъхновен от дълбоко личните й текстове, филмът проследява ранния възход на певицата към славата, разкривайки човека зад феномена и бурната любовна връзка в центъра на един от най-легендарните музикални албуми на всички времена.

„Ейми Уайнхаус: Back to Black“ е посветен на най-емблематичната и най-недостижима звезда на 21-ви век и разказва необикновената история на Ейми Уайнхаус.

Рисувайки ярка, жизнена картина от улиците на Камдън, които тя нарича свой дом, и улавяйки трудностите на световната слава, продукцията отдава почит на артистичността, остроумието и искреността на Ейми, като същевременно се опитва да опознае нейните демони. Безпощаден поглед към съвременната машина за знаменитости и въздействащ трибют към един талант, който се появява веднъж на 100 години, филмът проследява ранния възход на певицата към славата, разкривайки човека зад феномена и бурната любовна връзка в центъра на един от най-легендарните музикални албуми на всички времена.

В ролята на се превъплъщава Мариса Абела. Сред останалите участници са Джак О’Конъл, Еди Марсан, Лесли Манвил, Джулиет Коуан. Режисьор на биографичната творба е Сам Тейлър-Джонсън, позната от адаптацията на „50 нюанса сиво“ (2015).

Затрогващата мелодия на „Ейми Уайнхаус: Back to Black“ започва от 12 април 2024 г. само в кината: