Историята на Холивуд в скандалния „Вавилон“

Вавилон

Животът е велик с Брад Пит и Марго Роби в скандалния епос „Вавилон“, който вече е в кината в страната.

От този 20 януари 2023 г. само в кината ще се присъединим към неотразимите Брад Пит и Марго Роби за най-грандиозното и скандално филмово събитие на сезона – „Вавилон“. Дело на виртуозния киновундеркинд Деймиън Шазел (най-младият носител на наградата „Оскар“ за режисура) филмът ни отвежда в края на 20-те и началото на 30-те години на XX в. и разкрива незабравим портрет на бурния, магически и скандален период на „Фабриката за мечти“, останал в историята като ера на безмерно разточителство, необуздан упадък и поквара.

Действието на „Вавилон“ се развива в края на 20-те и началото на 30-те години на XX в. по време на прехода на Холивуд от нямото към звуковото кино. Филмът проследява възхода и падението на звезди, студийни босове, кинотворци и всевъзможни представители на киноиндустрията, които преминават през бурния, магически и скандален период, останал в историята като ера на безмерно разточителство, необуздан упадък и поквара.

Сюжетът поставя в светлините на прожекторите актьора на върха на славата Джак Конрад (Брат Пит), готовата на всичко, за да бъде звезда Нели ЛаРой (Марго Роби) и вярващия, че киното е нещо повече от живота, Мани Торес (Диего Калва). Съдбите на тримата се преплитат, за да разкрият по зрелищен и болезнено откровен начин човешката природа – от най-бляскавата до най-анималистичната ѝ същност.

В тон с „Имало едно време… в Холивуд“ на Куентин Тарантино и вдъхновен от нямото кино, и ненадминати класики като „Сладък живот“ на Фредерико Фелини, „Нашвил“ на Робърт Олтман и „Кръстникът“ на Франсис Форд Копола, „Вавилон“ е епичен разказ в ненадминатите традиции на стария Холивуд, който, с помощта на шепа герои, бележи важна промяна в обществото и културата.

Много заглавия се рекламират като „оригинални“, „неповторими“, „скандални“ и „епични“, но „Вавилон“ е едно от малкото, които покриват тези заявки и предлагат наистина уникално и неповторимо кинопреживяване – филмът впечатлява с пищна и мащабна визия, тематично разнообразие, драматургична дълбочина, пълнокръвни герои, забележителни изпълнения от страна на целия актьорски екип, виртуозна музика и като цяло с изключително високо ниво на киноезика.

В ексклузивното видео „Добре дошли във Вавилон“ режисьорът и сценарист Деймиън Шазел („Камшичен удар“, „Ла Ла Ленд“, „Първият човек“), Брад Пит, Марго Роби и останалите звезди на филма, сред които Диего Калва, Тоби Магуайър, Джийн Смарт, Джован Адепо и Ли Джун Ли ни отвеждат зад кулисите на Вавилон и разкриват любопитни подробности за историята и създаването на този впечатляващ епос, който гарантирано няма да остави равнодушен нито един зрител в киносалоните.

Партито започва с „Вавилон“ от 20 януари 2023 г. само в кината и IMAX: