Казахстанка роди близнаци с над 2 месеца разлика

Жена роди дъщеря и син с разлика от два месеца и половина.

29-годишната Лилия Коновалова, жителка на Уралск в Казахстан, е родила близнаци с разлика два месеца и половиа, съобщи здравното министерство на страната на 17 август 2019 г., цитирано от агенциите РИА Новости и БГНЕС.

“В родилното отделение на Уралск се случи необичайно събитие. 29-годишната Лилия Коновалова роди две деца с разлика от два месеца. Дъщерята на Лилия се роди в 25-та седмица от бременността, а два месеца и 16 дни по-късно се роди дългоочакваният син”, се казва в съобщението на министерството на страницата му във Фейсбук.

Лекарите обясниха, че необичайният случай се дължи на анатомичните особености на тялото на жената, а именно двойна матка.

“Според статистиката, в такива случаи шансовете да се роди живо дете са 1 на 50 милиона. Но благодарение на професионализма на лекарите, майката и бебетата са добре”, се казва в съобщение на Министерството на здравеопазването на Казахстан.

Момичето, родено в 25 гестационна седмица, е дошло на бял свят с тегло 850 грама и ръст 42 сантиметра. Теглото на момчето е 2,9 килограма, а ръстът му е 50 сантиметра.

Снимка на новородено: Михал Ярмолук