Какво най-често проваля диета за отслабване?

бонбон

Какви изкушения най-често провалят диетата ни?

Две трети от хората искат да отслабнат, но над половината се провалят. Защо?

Хората от модерния свят започват диета средно двеста пъти през съзнателния си живот, но в повечето случаи опитите им да отслабнат завършват с провал.

За мъжете, спазващи хранителен режим с цел преборване на излишните килограми, най-голямото изкушение е бирата, а за жените – шоколадът, пише британското издание Daily Mail, цитирано от агенция БТА.

Допитване показва, че хората започват средно три диети годишно, които обикновено се провалят.

Внушителните 55% от участниците признават, че опитите им да се преборят с излишното тегло винаги завършват с провал.

Проучването показва също, че за мъжете (26%) е по-лесно да спазват диета, отколкото за жените (13%).

Представителите на силния пол са и по-упорити в преследването на целта да отслабнат – 58% казват, че са готови да се придържат към нов хранителен режим, независимо от предишен неуспех.

Над 50% от жените от друга страна са готови да се откажат от целта дори само след един провал.

Любопитното е, че 61% от представителите и на двата пола с готовност започват диета. Проблемите да я спазват най-често са свързани с липсата на достатъчна мотивация и с любимите изкушения.

Допитването разкрива, че слабото място за 29% от мъжете е бирата.

Най-голямото изкушение за 45% от жените е шоколадът. Чипсът пък е в състояние да провали диетата на 30 процента от дамите.

Проучването показва също, че мъжете най-често се придържат към хранителен режим, за да се сдобият с плосък корем, докато жените се стремят основно към по-стройни бедра.

Zdraven.bg припомня, че макар какаото в шоколадовите изделия да е изключително полезно, шоколадът, който се продава в магазина съдържа изключително много вредни вещества, най-вече захар, и продуктът повече вреди, отколкото помага на здравето. Бирата в умерени количества също е полезна, а именно до 500 мл. По-голямо количество оказва негативен ефект върху организма. Чипсът пък е една от най-вредните храни и не се препоръчва дори в минимални количества.

Снимка на карамелен шоколадов бонбон: avlxyz