Как влияе пълното лунно затъмнение на 21 януари 2019 г.?

пълнолуние

Как се отразява върху зодиите пълното лунно затъмнение в знака Лъв, което настъпва на 21 януари 2019 г.?

На сутринта на 21 януари 2019 г. се наблюдава Пълнолуние в знаците Лъв и Водолей и пълно лунно затъмнение на 1 градус в Лъв. Следващото такова пълно лунно затъмнение ще може да се види чак през 2022 г.

Това лунно затъмнение започне малко след 5:30 ч. Тогава започва затъмняване на лунния диск от сянката на Земята. Напълно Луната ще бъде затъмнена в 6:40-6:41 ч. като максималната фаза е малко след 7 ч. сутринта.

По време на пълното лунно затъмнение Луната е доста близко до Земята. Пълнолунието и затъмнението почти съвпадат с момента на перигей на Луната, т.е. моментът, в който Луната е най-близко до Земята, затова я виждаме малко по-голяма от обикновено. Съвпадащото с пълнолунието пълно лунно затъмнение придава на естествения спътник на Земята червеникаво-кафяв оттенък, заради който Луната се нарича “кървава”.

Как ни влияе пълното лунно затъмнение, дава отговор астроложката Марги Паскалева в сайта Astroamor.

В хороскопа на лунното затъмнение на 21 януари 2019 г. Слънцето и Луната са в напрегната конфигурация с Уран. В личен план хората ще чувстват силно емоционално напрежение, нетърпимост към ограничения и избухливост. Това затъмнение ще се отрази най-силно върху личния живот, кариерата и изявите при родените около 19-22 януари, 21-23 април, 23-26 юли, 23-26 октомври.

В зависимост от целия рожден хороскоп може да възникнат и здравословни проблеми при вас или при близки роднини, за които трябва да се погрижите. Лунните затъмнения се случват само по време на Пълнолуние, което е белег за приключване на важен етап от живота на хората. Добре е да бъдат довършени дела и проекти, та дори и лични взаимоотношения, когато са неудовлетворяващи. Но при всички случаи през следващите дни до месец не разчитайте на спокойствие. Възможни са шокиращи новини, внезапни и неочаквания събития и обрати в личния живот, склонност към риск и инциденти.

Както на самия ден, така и след това Лунното затъмнение в Лъв прави най-уязвими хората със сърдечно-съдови заболявания и най-възрастните.

Самият ден на пълното лунно затъмнение е най-неблагоприятен за родените през първите декади на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Подсигурете си спокойствие, не се натоварвайте физически и психически, избягвайте пътуване на дълъг път, особено със самолет.

Сега не е момент за нови начинания, както за хирургични интервенции (особено сърдечни).

Лъвът е знак, свързан с любовта, децата, творчеството, спорта, политиката, забавленията и т.н. Посочените по-горе уязвими знаци е добре да внимават в любовните взаимоотношения и да избягват флиртовете, за да не се стигне до драматични ситуации и раздели.

Затъмнението и Пълнолунието имат по-благотворно влияние на 21 януари 2019 г. и в рамките на около месец след това за родените през първа декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец.

Затъмненията с хармонични аспекти са белег за важни, кармични събития с положително развитие за вас. В коя сфера от живота ви ще се отрази, зависи изцяло от личния хороскоп на всеки човек.

Zdraven.bg поздравява всички с колекция от клипове с песни и музика за Луната:

Снимка на затъмнение при пълнолуние на кървава Луна: Андреас