Как Дан Рейнолдс от Imagine Dragons промени тялото си

Дан Рейнолдс

С редовен спорт и здравословно хранене може да се преборят опасни заболявания. Ето поредният пример за това.

Не е лесно да преобразите спортната си форма, диетата и цялостния си начин на живот, но Дан Рейнолдс успя да направи точно това и така да пребори две сериозни заболявания.

Вокалистът на американската рок група Imagine Dragons показа трансформацията на тялото си чрез снимки преди и сега в своя Instagram, споделяйки как е преборил автоимунното си заболяване и как вече води по-здравословен живот.

Прекарах десетилетие в борбата с автоимунно заболявание, което увреди всичките ми стави. Сега живея без болка, напълно съм възстановен и съм най-здрав от всякога. Правилна диета, витамини и упражнения. Животът ми се промени, споделя Дан в социалната мрежа.

В своя Twitter Рейнолдс пише: Само за няколко месеца промених начина си на живот / диета / упражнения и преодолях 2 болести, които ме преследваха от 10 години. Без повече болка. Когато живеете в болка в продължение на десетилетие и някой поправя тялото ви, това не е нищо друго освен чудо.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Coulter Reynolds (@danreynolds) on

Рейнолдс разкрива за битката си с анкилозиращ спондилит по време на концерт Imagine Dragons през ноември 2015 г. Рейнолдс страда също от улцерозен колит, хронично заболяване на дебелото черво.

Макар Дан Рейнолдс да не споделя точно е направил, за да постигне такива невероятни резултати, Американската асоциация по спондилит препоръчва ежедневно упражнения и балансирана диета с много зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни, за да се облекчат симптомите.

В своя Instagram певецът публикува снимки с йога упражнения, които практикува на открито с по-голямата си дъщеря.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Coulter Reynolds (@danreynolds) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Coulter Reynolds (@danreynolds) on

Посетителите на концертите на Imagine Dragons вече може да видят отличното му спортно тяло.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Coulter Reynolds (@danreynolds) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Coulter Reynolds (@danreynolds) on

Анкилозиращ спондилит (АС), известен също като болест на Бехтерев, синдром на Бехтерев и болест на Мари-Струмпел, форма на спондилоартрит, е хроничен, възпалителен артрит и автоимунно заболяване. То засяга главно ставите на гръбначния стълб и сакроилиачните стави в таза и може да причини евентуално сливане на гръбнака. Заболяването е от групата на спондилоартропатиите със силно генетично предразположение. Пълното сливане води до пълна неподвижност на гръбнака, състояние, познато като „бамбуков гръбнак“, пише Wikipedia.

Улцерозен колит или язвен колит е вид колит, заболяване на храносмилателната система, което се характеризира с възпаление и кървящи, гнойни язви на лигавицата на дебелото черво. Болестта може да се проявява като остра или като хронична.

Даниел Рейнолдс е роден на 14 юли 1987 г. в Лас Вегас, Невада, САЩ. през 2008 г. става един от основателите на алтернатив рок групата Imagine Dragons, с която има издадени досега албума: Night Visions (2012), Smoke + Mirrors (2015), Evolve (2017) и Origins (2018) и е направил три турнета Night Visions Tour (2010–2014), Smoke + Mirrors Tour (2015–2016) и Evolve World Tour (2017–2018). На 5 март 2011 г. Дан сключва брак с певицата Ейжа Волкман, с която имат три дъщери, родени съответно през 2012 г. и през 2017 г. – две близначки. След 7 години брака двамата се разделят през април 2018 г., като се разбират взаимно да се грижат за децата си.

Ето и видеото към най-големия световен хит на Imagine Dragons – Radioactive (2012):

Снимки: instagram.com/danreynolds