Как да преборим депресията


сьомга
Rose colored fish steak, summer food with wine and lemon marinade macro closeup

Как да преборим депресията?

Всеки един от нас не един път е изпадал в депресия, но в такива моменти е най-добре да се измъкнем от лапите й преди да е станало прекалено късно и да продължим да се радваме на живота такъв, какъвто е.

Ето и няколко полезни съвета, изпратени от Юмюгюл Ахмед, специално за читателите на Zdraven.bg:

Вземете си куче:
Когато сме в депресия обикновено не само се затваряме в себе си, но и  вкъщи, което естествено не ни помага. След много изследвания учените са стигнали до извода, че хора, които имат куче се чувстват длъжни да го изведат на разходка и по този начин и самите те се разхождат, което довежда до подобряване на настроението.

Яжте риба:
Рибата е богата на омега-3 мастни киселини, които помагат на нервните клетки. Изследванията сочат, че хора, които консумират риба поне 2-3 пъти на седмица много по-малко изпадат в депресия, защото именно тези “добри” мазнини, съдържащи се в нея, помагат за повдигане на настроението.

Стойте будни:
Изненадващо, но факт! Ако поне една нощ останете будни, това облекчава симптомите на депресия за цял месец.

Намерете нови приятели:
Запознайте се с нови хора. Колкото повече приятели имате, толкова вероятността да изпаднете в депресия е по-малка. Ако не знаете от къде да ги намерите тези хора, поканете някой път колега на обяд или на бира/кафе след работа.

Угаждайте си:
Не пестете средства понякога – угаждайте си. Хора, лишили се от дребните удоволствия в живота, с напредването на възрастта разбират какво са изпуснали и обикновено съжаляват.

Вземете най-хубавото от живота и му се наслаждавайте всеки ден, колкото и трудно да е това понякога…

За доброто настроение на всички Zdraven.bg поздравява със специална колекция от песни за добър ден:

Снимка: JCB Spares

loading...