Как да прочистим белите дробове?

люто

Ако човек не може да се откаже от лошия навик с паленето на цигари, поне може да намали вредните последици от тютюнопушенето като включи следните храни в своето меню.

Цигарите съдържат повече от четири хиляди отрови, а редица съставки са идентични на тези, които се намират в токсичните сметища. Пушенето оставя следи в белите дробове, където наред с другите токсини се натрупват и опасните катран и никотин.

Какво да ползваме за прочистване на белите дробове?

Люто
Последните изследвания показват, че подправки като чили и люти чушки помагат за прочистването на белите дробове, съобщава агенция БГНЕС. Лютата храна помага за разлагане на излишната слуз и катран в белите дробове, а също така помага на организма по-лесно да ги премахне.

Вода
Водата – минерална и прочистена чешмяна е най-доброто средство за прочистване на организма. Добрата хидратация е от решаващо значение за здравето и ускорява процеса на почистване от токсини.

Магнезий
Магнезият е минерал, който основно се препоръчва на хора, страдащи от астма. Той може да увеличи капацитета на белите дробове. Най-простият начин за въвеждане на този минерал е консумация ядки и боб.

Чесън
Чесънът е универсална билка, която предотвратява появата на много болести, включително рак и инфекция на белите дробове, помага за изхвърлянето на токсините от организма.

Коприва
Копривата е богат източник на желязо и е много полезна като средство за дезинфекция на белите дробове и в борбата срещу инфекциите.

Грейпфрут и нар
Грейпфрутът и нарът са флавоноидни плодове, които също почистват белите дробове, а действието им е сходно с това на ябълките. Нарът съдържа редица антиоксиданти, а те забавят развитието на белодробните заболявания.

Царевица
Царевицата съдържа бета-криптоксантин, за който се смята, че предпазва белите дробове от рак, защото е силен антиоксидант.

Джинджифил
Като естествен лек джинджифилът помага в защита от лошите заболявания. Той е още едно силно средство за изхвърляне на токсините от белите дробове.

Етерични масла
Вдишването с масла – препоръчва се два до три пъти седмично инхалация с етерични масла от евкалипт, мента, розмарин или мащерка. Това ще помогне по-бързо да се почистят белите дробове от токсините.

Снимка: avlxyz / Flickr