Как да режем правилно сирене?

чедър

Как да режем различните видове сирена за постигане на максимално добър вкус?

Експерти от британския Институт за доброто домакинство в Лондон разкриха в публикация как да режем правилно сирената според текстурата и формата им, за да запазим максимално добрия вкус, цитирани от агенция БТА.

Кръгли сирена

Кръглите сирена, като бри и камамбер, трябва да бъдат разрязани на четири и след това всяко парче да бъде разполовено. Така ще дадете възможност на всички гости да опитат меката среда.

Правоъгълни твърди сирена

Твърдите сирена, като чедър, трябва да се режат под формата на правоъгълни блокчета. Ако искате да направите от тях коктейлни хапки, може да ги нарежете на кубчета.

Триъгълни сирена

Представител на този тип е сиренето Стилтън. Те също е хубаво да бъдат разрязани на правоъгълни парченца.

Сирена с формата на пирамида

Сирената, които се продават във вида на пирамида с тъп връх, като например козето, са трудни за рязане, заради странната си форма. Най-добре е да ги разрежете диагонално от центъра навън.

Снимка с кубчета чедър: Даниел Ойнс