Как ни помага светлинната терапия?

светлинната терапия

Какви са здравните ползи на светлинната терапия и как укрепва здравето ни?

Фото-био-модулацията е светлинна терапия за цялото тяло, която може лесно и удобно да провеждаме сами вкъщи.

Фото-био-модулацията има следните изключително важни за здравето на организма доказани ползи:

Фото-био-модулацията помага за възстановяване и регенерация на мускулите след травми и спортни тренировки, като също така намалява мускулна треска и възпаления, които може да получим след интензивни упражнения.

Именно в комбинация със спорт фото-био-модулацията намалява целулита.

Фото-био-модулацията подмладява, тъй като подпомага зарастването на рани и регенерацията на тъкани, чието възстановяване е особено важно при процеса на стареене. Стимулира лечението на труднозарастващи рани, сред които и диабетните рани на крайниците.

Фото-био-модулацията подобрява структурата на кожата и изграждането на колаген за намаляване на бръчките. Помага също за поправяне на щетите от слънцето. Успешно намалява наличието на белези и рани.

Фото-био-модулацията е полезна при няколко специфични клинични състояния. Подобрява растежа на косата при хора в състояние на андрогенна алопеция, както и помага за краткосрочно третиране на Синдром на карпалния тунел. Намалява псориазисните лезии.

Помага за краткотрайно облекчаване на болката и утринното вдървяване при хора с ревматоиден артрит. Подобрява здравето на ставите при хора с дегенеративен остеоартрит на коляното.
Фото-био-модулация за коляно


Облекчава болката и възпалението при хора с болки в ахилесовите сухожилия.

Намалява някои странични ефекти при антиракови терапии, включително оралния мукозит.

Фото-био-модулацията предотвратява повтарящи се язви при инфекции с вируса на херпес симплекс.

Фото-био-модулацията стимулира също активността в лимфната система, като увеличава производството на аденозин трифосфат АТФ, който се произвежда се в митохондрийте на клетките и е необходим за почти всяко действие в тялото ни.

Увеличава естественото производство на мелатонин за по-добър сън.

За кого е най-видим и осезаем резултатът от светлинната терапия?

Био-фото-модулацията е изключително подходяща за спортисти и интензивно трениращи за по-бърза готовност за следваща тренировка и предпазване от травми като разтягания, натъртвания, охлузвания, мускулна треска.
Фото-био-модулация след фитнес
След травми като операции, ожулвания, рани, шевове по кожата фото-био-модулацията стимулира по-бързото зарастване.

При хронични артритни болки се забелязва подобряване на състоянието и намаляване на болката.

Десетки хиляди спортисти по света, като сред трениращите американски футбол, баскетбол и много ММА бойци се възползват от био-фото-модулацията за подобряване ефективността от тренировки и възстановяване след тежки тренировки или спортни събития.

Каква е технологията на фото-био-модулацията?

Близко инфрачервената светлинна терапия е ежедневния термин за науката на фото-био-модулация. Използва невидими, близко инфрачервени дължини на вълната между 700 и 1200 nm, за да даде енергия на клетките, да стимулира лечението и да облекчи болката.

Стотици изследвания от цял свят са доказали ефективността на инфрачервената светлинна терапия, защото тя е 100% природна и не са познати негативни странични ефекти.

Как да си направим светлинна терапия вкъщи?

Може да си направим сами светлинна терапия вкъщи лесно и удобно. За целта е достатъчно да закупим някои от основните уреди, с които може да я приложим ефективно.

1. Фото био модулация за цяло тяло
Домашен уред за Био Фотомодулация на цялото тяло TL100 и TL200
Фото-био-модулация за цяло тяло
Този уред е подходящ при терапия за цялото тяло. Той е изключително мощен, даващ всички ползи на професионална неинвазивна ЛЕД терапия чрез червена 660nm и близка инфра червена 850nm светлина в терапевтичния прозорец на светлинната терапия.

Как се ползва?

Застанете на 15-30 см разстояние от уреда. Провеждайте терапията за 5-12 минути, два пъти на ден на всяка зона, която осветявате, за да получите пълната доза лечебна сила на естествена светлина. Кожата трябва да е чиста, а лицето без грим.

Няма вреден ефект върху зрението, а напротив – увеличава производството на мелатонин за по-добър сън. Ако все пак силната светлина ви притеснява и при затворени очи, може да използвате превръзка от плат или друг начин да покриете очите. Процедурата е безболезнена и не изисква допълнително време за възстановяване.

Повечето други видове светлинна терапия включително лазери и радиочестотен лифтинг разчитат на някаква степен на топлинно увреждане на по-дълбоките слоеве на кожата заради подмладяващите им ефекти, като някои причиняват болка, а слънчевата светлина може да предизвика фотостареене или фотоувреждане, което е източник на повечето лицеви линии и бръчки. Този уред за Био Фотомодулация TL100 избягва това като излъчва само най-полезните честоти на светлината и не излъчва УВ светлина.

Възможно е усещане на затопляне при използването на уреда, дължащо се на подобреното кръвоснабдяване и циркулацията вследствие повечето енергия в клетките на тялото.

2. Локална фото био модулация
Уредите за Био Фотомодулация Idea Light Par24 и Idea Light RTL85 са подходящи за светлинна терапия, локализирана върху избрана част от тях. При тях важат същите ползи като при уреда за био фотомодулация за цяло тяло, описани по-горе.

Къде и как можем да закупим домашен уред за био мотомодулация?

Най-лесно и бързо уред за светлинна терапия вкъщи можем да закупим онлайн от сайта на оторизираната фирма „Виссер Опора“ или в официалния й магазин в Е-маг.