„Капитан Марвел 2“ вече в кината

Капитан Марвел

Второто главозамайващо приключение на Капитан Марвел вече е в кината на 3D, 4DX и IMAX 3D.

Феновете на вселената на Марвел са готови за истинско киносъбитие, защото „Капитан Марвел 2“ дебютира в кината на 10 ноември 2023 г. След невероятния успех на предходния филм „Капитан Марвел“ дългоочакваното продължение отвежда зрителите на завладяващо пътешествие в сърцето на киновселената на Марвел, която продължава да се разширява главозамайващо и придобива нови измерения, докато любимите ни супергерои и злодеи се борят за надмощие. Типично в стила на студиото, грандиозната продукцията гарантира много хумор, емоции, спиращи дъха екшън сцени и неочаквани обрати.

Един от най-могъщите Отмъстители, Карол Данвърс (Бри Ларсън) се завръща в продължението на един от най-големите хитове в киновселената на Марвел. Докато се бори с ужасяваща заплаха, съдбата и силите на Данвърс се оказват необяснимо преплетени с тази на Моника Рамбоу (Тейона Парис) – дъщерята на нейната приятелка и колега пилот Мария Рамбоу и Камала Кан (Иман Велани) – познатата от сериала „Ms. Marvel“ тийнейджърка мутант, която идолизира Капитан Марвел.

Ново видео зад кадър предлага поглед към създаването на „Капитан Марвел 2“ и води в сърцето на действието, като ни разкрива любовта, отдадеността и майсторството на филмовия и актьорски състав. А резултатът от упоритата работа и страст на този екип от изключителни личности, които обичат киновселената на Марвел толкова, колкото и феновете, надскача очакванията и ни прави част от магията на едно несравнимо преживяване.

В „Капитан Марвел 2“ виждаме различна страна на обичаната Карол Данвърс. Тя свиква да бъде сама и да прави нещата по собствен начин, когато силите ѝ внезапно се преплитат с тези на суперфенката от Джърси Сити Камала Хан, известна още като г-ца Марвел, и отчуждената племенница на Карол, сега астронавт на S.A.B.E.R., капитан Моника Рамбоу. Докато опознаваме новите герои и виждаме Карол в необичайна свтлина, се впускаме в приключение, в което това неочаквано трио от впечатляващи жени търси начин да работи в синхрон, за да спаси Вселената.

Режисьор на „Капитан Марвел 2“ е Ниа ДаКоста („Кендимен“), по сценарий на Меган МакДонъл, Ниа ДаКоста, Елиса Карасик и Зеб Уелс. В ролите са Бри Ларсън, Тейона Парис, Иман Велани, Самюъл Л. Джаксън, Саагар Шаик, Зенобия Шроф, Мохан Капур, Зауи Аштън и др.

За продукцията са похарчени 274.8 милиона долара, като е и осигурена субсидия от 55 милиона долара от правителството на Обединеното кралство, където е направен „Капитан Марвел 2“. Това намали нетните разходи до 219.8 милиона долара.