Караоке за здраве

караоке

Ползването на караоке носи здраве, твърдят експерти.

Посещаването на караоке барове вечер е добро за здравето, твърдят учени, които открили, че пиенето и пеенето с приятели помага за намаляване на сърдечно-съдовите заболявания и сърдечните удари.

Изследователите установили, че умереното пиене с добър приятел помага за подобряване на здравето на сърцето, а пеенето води до намаляване на стреса.

Докато прекаляването с алкохола е свързано с по-голяма опасност от удар, то пиенето на малки или умерени количества намалява риска от сърдечен удар и сърдечно-съдови заболявания. Подкрепата от добър приятел увеличава положителните последици от умереното пиене за здравето.

Приемането на умерени до малки количества алкохол, съчетано с голяма социална подкрепа, е добро за здравето ви. Пиенето с добър приятел кара хората да се чувстват щастливи и здрави. Така че пийте с добри приятели, за да бъдете здрави, съветва проф. Такеши Танигава от Ehime University Graduate School of Medicine в Япония. Той препоръчва караоке баровете като начин занимаващите се с бизнес хора да се освободят от стреса, пише агенция БГНЕС.

Певците използват дълбоко дишане, което е добро за нервната система, заявява той. След като изпълнят дадена песен, те обикновено получават аплодисменти. Това е добра социална подкрепа и помага за справяне със стресиращи събития, допълва Танигава.

Zdraven.bg поздравява всички почитатели на кареокето с песента на Селена Гомес Love You Like A Love Song:

Снимка: Ерика Забовски