„Каскадьорът“ с Райън Гослинг преобръща представите и поставя рекорди

Каскадьорът

Романтичната екшън-комедия „Каскадьорът“ постави рекорд за „Гинес“.

Каскадьорите са невъзпятите герои на киното, но много рядко попадат в светлините на прожектора. От 26 април обаче това ще се промени с експлозивната екшън комедия Каскадьорът, която по изключително оригинален и забавен начин отдава напълно заслужена почит на трудолюбивия и недооценен екип от хора, които често рискуват живота си, за да създадат спиращия дъха спектакъл, който ни държи на ръба на седалките пред големия екран.

„Каскадьорът“ (The Falling Guy) е дело на бившия каскадьор Дейвид Лийч, режисьор на екшън хитовете „Джон Уик“, „Атомна блондинка“, „Дедпул 2“, „Бързи и яростни: Хобс и Шоу“, „ Убийствен влак“ и е с участието на неотразимите звезди Райън Гослинг и Емили Блънт. В ексклузивно видео зад кадър тримата ни отвеждат на снимачната площадка на филма, разкривайки подробности за създаването на продукцията и за една от невероятните каскади, с която Логан Холадей подобрява световния рекорд на „Гинес“ за най-много преобръщания с автомобил.

Дейвид Лийч споделя: „С „Каскадьорът“ отдавам почит на моите корени като каскадьор. Искахме да създадем екшън, верен на духа на общността на каскадьорите, като включим техники, които са се превърнали в изгубено изкуство. Преобръщането с автомобил е класическа каскада и беше задължителна за тази продукция. И тъй като правехме филм, почитащ работата на каскадьорите, ние не просто искахме да реализираме преобръщане, а си поставихме за цел да счупим рекорди. Логан го изпълни безупречно и демонстрира защо се откроява в общността на каскадьорите.“

В ексклузивно видео зад кадър режисьорът Дейвид Лийч и неотразимите звезди Райън Гослинг и Емили Блънт ни отвеждат на снимачната площадка на филма, разкривайки подробности за създаването на продукцията и за една от невероятните каскади, с която подобряват световния рекорд на „Гинес“ за най-много преобръщания с автомобил.

Вдъхновен от едноименната популярна ТВ поредица от 80-те, „Каскадьорът“ разказва за Колт Сивърс (Гослинг) – белязан от битки каскадьор, който година след като излиза от бизнеса, за да се съсредоточи както върху физическото, така и върху психическото си здраве, е призован обратно в служба, когато звезда на високобюджетен филм — режисиран от бившата му изгора Джоди Морено (Блънт) – изчезва безследно.

Докато безмилостният продуцент на продукцията (Хана Уодингам) прави всичко възможно да запази изчезването на звездата Том Райдър (Арън Тейлър-Джонсън) в тайна от студиото и медиите, Колт изпълнява най-грандиозните и опасни каскади във филма, опитвайки се (с ограничен успех) да спечели отново благоволението на Джоди. Но докато мистерията около изчезналата звезда се задълбочава, Колт ще се окаже впримчен в зловещ криминален заговор, който ще го тласне към ръба на падане, по-опасно от всяка каскада. Какво би могло да не се обърка?

Режисьор на „Каскадьорът“ е Дейвид Лийч (Атомна блондинка, Дедпул 2, Бързи и яростни: Хобс и Шоу, Убийствен влак), а сценарият е на Дрю Пиърс („Бързи и яростни: Хобс и Шоу“). В главните роли са Райън Гослинг, Емили Блънт, Арън Тейлър-Джонсън, Уинстън Дюк, Хана Уодингам и Стефани Шу. Продуценти са Кели Макормък, Дейвид Лийч, Райън Гослинг, Гаймон Касиди.

„Каскадьорът“ скача в кината, 4DX и IMAX от 26 април 2024: