Киви за красива кожа

киви

Хапването на екзотичния плод киви носи по-красива кожа, твърдят експерти.

Едно киви на ден осигурява млада и сияйна кожа без много усилия, обявиха учените.

Изследователи от Университета на Сейнт Андрюс в САЩ достигнаха до изненадващото откритие, че кивито подмладява. По три плода киви дневно човек си осигурява здравословен блясък на кожата, а с над 3 броя киви жените стават още по-привлекателни.

Редовната консумация на киви подчертава естествения тен на кожата, намалява бледността през зимата. Според учените промяната на хранителния режим е най-лесният начин да подобрите външния си вид.

Изследователите изчислиха, че 2.9 порции плодове и зеленчуци на ден за период от шест седмици са достатъчни, за да изглеждат хората по-здрави, докато 3.3 порции ще повишат привлекателността.

„Популяризирането на резултатите от нашата работа би могло да убеди хората да избегнат опасностите от излишното излагане на ултравиолетова светлина като подобрят своята диета, което показваме като по-ефективен начин за подобряване на външния вид“, казва д-р Рос Уайтхед, ръководител на изследването.

Хранителните вещества, които са отговорни за цвета в храни като киви, включително на морковите и сладките картофи също помагат за създаване на ефект на сияен тен на кожата.

„Установихме, че цветът на кожата, свързан с консумацията на плодове и зеленчуци, влияе на видимото здраве в по-голяма степен на тен“, допълва ученият.

Каротеноидите, хранителните вещества, отговорни за цветовете в храните, включително моркови и сладки картофи, се смята, че са отговорни за тези ефекти.

Каротеноидите също присъстват във всички слоеве на човешката кожа.

Резултатите от изследването на тема „Вие сте това, което ядете: Увеличаването на консумацията на плодове и зеленчуци носи благоприятни промени в цвета на кожата“ е публикувано в специализираното издание PLoS One на 7 март 2012 г.

Снимка на резени киви: Alexas Fotos / Pixabay