Кисело мляко за здрава и красива кожа

домашно кисело мляко:

Съставка в киселото мляко подмладява кожата и помага при кожни проблеми.

Маските с кисело мляко могат да направят чудеса за кожата благодарение на пробиотиците в него, но и хапването му.

Пробиотиците – добрите бактерии във ферментиралите продукти, почистват и успокояват кожата, като възстановяват нарушения баланс в микробиома, обясни козметичката Таня Фъргюсън в интервю за австралийското издание Daily Mail, цитирано от агенция БТА.

Приложено директно върху нея, киселото мляко помага срещу редица проблеми, предизвикани от възпаление, като акне, екзема, розацея, дори признаци на преждевременно стареене.

Микробиомът сe състои от естествените бактерии, които осигуряват здравия и свеж вид на кожата.

Съвременният начин на живот, включително и храненето, токсините и почистващите продукти за кожа често намаляват на действието им. Затова са необходими пробиотиците.

Г-жа Фъргюсън заяви, че терапиите за грижа за кожата, съдържащи пробиотици, показват, че оказват положително влияние върху проблемна кожа с възпаления, тъй като помага за балансирането на бактериите по кожата. Продуктите с пробиотиците от киселото мляко помагат да се хидратира кожата и да се намали зачервяването.

Прякото мазане на кисело мляко върху кожата е много полезно, но това е само част от ефектът. Още по-добре се отразява на кожата яденето му, защото има силна връзка между състоянието на храносмилателната система и външния вид.

Снимка на домашно кисело мляко: Dvortygirl