Китай одобри 3 лекарства срещу КОВИД-19

Lianhua Qingwen

Лекарства от традиционната китайска медицина доказаха ефективността си при лечението на пациенти с коронавирус COVID-19.

Традиционната китайска медицина (ТКМ) е изиграла важна роля при лечението на пациенти, заразени с новия коронавирус COVID-19, се посочва в официално съобщение от 14 април 2020 г.

Представител на Националната администрация за традиционна китайска медицина направи коментара на пресконференция за реакцията на Китай при епидемията, съобщава Радио Китай за чужбина.

По-конкретно, представителят оцени ролята на три патентовани китайски лекарства и три предписани лечения с традиционна китайска медицина, които са се оказали клинично ефективни при третирането на COVID-19.

Две от трите лекарства са известни като гранули Jinhua Qinggan и капсули Lianhua Qingwen.

От трите предписани лечения най-известното се нарича „пречистване и детоксикация на белите дробове”, което е подходящо за пациенти с леки и средни до тежки симптоми.

Създадена е била специална експертна група за изследване на лечението на COVID-19 и установяването на дългосрочни механизми за интегриране на ТКМ и западната медицина в превенцията и контрола на инфекциозни заболявания.

Снимка на опаковка Lianhua Qingwen на капсули: Радио Китай за чужбина