Кит Харингтън влезе в болница заради стрес

Джон Сноу

Кит Харингтън влезе в клиника заради края на Game of Thrones (Игра на тронове).

Изпълнителят на ролята на Джон Сноу в най-гледания сериал в света – Game of Thrones (Игра на тронове), Кит Харингтън е потърсил помощ в център за рехабилитация, за да се справи със стреса. Причината за проблемите на актьора е краят на прочутия сериал.

Харингтън открито е споделял и преди за борбата си със славата и емоционалния стрес, който е бил принуден да преживее след приключването на хитовия сериал.

„Той не разбра, че това е краят. Той толкова упорито работеше над него в продължение на няколко години“, разкри приятел на Харингтън.

Актьорът се намира в лечебен център в щата Кънектикът от около месец. Той е настанен там няколко седмици преди излъчването на последния епизод от сагата.

Кит Харингтън преминава психологически тренинги, практикува медитация за борба със стреса и негативните емоции. Всичко това му струва около 120 хиляди долара.

„Харингтън реши да използва паузата в своя график, за да прекара малко време в лечебния център и да реши някои свои проблеми“, потвърди говорител на актьора, цитиран от медиите CNN и E! News.

В документален филм за поредицата зад кадър, излъчен от HBO на 25 май 2019 г., една седмица след финала на шоуто, се вижда как британският актьор реагира емоционално, след като прочел сценария на последния епизод на шоуто за първи път и със сълзи на очите се сбогува с екипа на продукцията.

Съпругата на Кит Роуз Лесли изцяло го подкрепя. Тя също участваше в Game of Thrones, където изпълни ролята на Игрит.

В интервю за сп. Variety през март 2019 г. Кит споделя тревогата, която изпитвал в ролята на Джон Сноу, особено когато героят му беше убит и след това възкръсен. Харингтън разказа, че е бил принуден да потърси помощ от психотерапевт, именно когато създателите на сериала са решили да възкресят неговия герой, след като беше убит по сценарий във финала на петия сезон. Актьорът призна, че това възкресение е било много трудно за него, защото изведнъж се е оказал център на внимание.

Описвайки последния снимачен ден на сериала, звездата каза в друго интервю за сп. Esquire: В последния ми ден на снимки се чувствах добре … Чувствах се добре … Чувствах се добре … След това отидох да няправя последните ми сцени и започнах да прегрявам нещо. После извикаха Край! и аз просто се разпаднах. Именно този натиск на облекчение и скръб за това, че не може да направи това отново, добави той.

Първата серия на Game of Thrones излезе на малкия екран на 17 април 2011 г. От тогава до ден-днешен той е много популярен. Последният епизод на финалния осми сезон бе излъчен на 19 май 2019 г. Той бе гледан от рекордните 19,3 милиона зрители, се похвалиха от HBO.

Снимка на Кит Харингтън в образа на Джон Сноу: HBO