Кой Джеймс Бонд пие най-много?

мартини

В чие актьорско изпълнение героят Джеймс Бонд пие най-много във филмите?

Джеймс Бонд, изпълняван от австралийския актьор Даниел Крейг, пие най-много в сравнение с всички свои предшественици, показва статистиката.

Във всеки филм персонажът на Крейг изпива по 20 чашки алкохол, което е рекорд за цялата история, откакто съществува киносагата за агент 007. Най-новото заглавие от поредицата е Спектър, с премиера в българските киносалони на 6 ноември 2015 г., разпространяван от Форум Филм.

Според изчисленията на киноманите по-рано Бонд е изпивал средно не повече от 11-12 чашки на серия, съобщава агенция БГНЕС.

Агент 007, изпълняван от сър Шон Конъри и сър Роджър Мур, е обръщал по 11 чашки алкохол, а Бонд на Пиърс Броснан – по 12.

Агентът на Нейно Величество е бил най-голям трезвеник през 80-те години на ХХ век, когато на два пъти в неговата кожа влиза Тимъти Далтън. Той е гаврътвал средно по 4,5 чашки.

Даниел Крейг дебютира като Джеймс Бонд през 2006 г. с филма Казино Роял, от тогава досега той се е снимал общо в четири серии, като последната излиза на голям екран есента на 2015 г.

Напитките, които консумира Джеймс Бонд във филмите са оригиналният от книгата на Ян Флеминг коктей Веспър (но само 1 път в киното), водка с мартини (над 20 пъти), уиски със сода, водка с тоник, джин с тоник, мохито, шампанско.

Zdraven.bg поздравява всички с колекция от песните в кино филмите за Джеймс Бонд:

Снимка: THOR