Кой е страховитият гений Виктор Франкенщайн?

Victor Frankenstein

Ако всички знаем за чудовището на д-р Франкенщайн, време е да научим и историята за твореца му.

Кино продукцията Виктор Франкенщайн е история за лудия гений на медицината, който връща изгубения живот в своите създания, сътворени от вече мъртви тела.

Актьорите Даниел Радклиф, популярен от поредицата за Хари Потър, и Джеймс Макавой са звездите във Виктор Франкенщайн – изпълнен с динамика и вълнуващи обрати прочит на всеизвестната страховита приказка, сътворена от Мери Шели през 1818 г. Радикалният учен-медик Виктор Франкенщайн (Макавой) и неговото също толкова брилянтно откритие Игор Щраусман (Радклиф), споделят обща благородна визия в търсене на безсмъртие за човечеството.

Но експериментите на Виктор отиват оттатък отвъдното и маниакалните му изследвания са с ужасяващи последици. Единствено Игор може да върне своя приятел от ръба на лудостта и да го спаси от чудовищното му творение.

Филмът Виктор Франкенщайн разглежда класическия роман по непоказван досега начин. Вдъхновен от готическата творба на Мери Шели и безбройните интерпретации на тази история, сценаристът Макс Ландис създава непозната досега историята като се фокусира върху връзката между Виктор и неговият най-добър приятел и помощник – Игор.

In The Heart Of The Sea

В действителност досега никой филм не е разказвал историята от гледна точка на Игор. Както заявява режисьорът Пол МакГуган Може да се каже, че това е една любовна история между двамата герои. Виктор и Игор се нуждаят един от друг; и сякаш Виктор дори се нуждае от Игор повече, отколкото Игор има нужда от Виктор.

Препоръваме Виктор Франкенщайн на всички любознателни, както и на почитателите на страшничките истории.

Виктор Франкенщайн е в българските киносалони от 4 декември 2015 г., разпространяван от Александра Филмс: