Коледа е най-доброто време за зачеване

коледно

Периодът около Коледа е най-доброто време за зачеване. Защо е така?

Двойките, които искат да си имат бебе трябва да опитат да заченат по коледните празници, защото тогава шансът за успех е най-голям.

Анализ на около 52 милиона бременности в течение на 12 години установиха, че най-доброто време за забременяване е декември.

Учените от университета в Индиана съветват още да избягвате да правите деца през лятото. Педиатърът д-р Пол Уинчестър, който ръководи изследователския екип на САЩ, обясни, че майките, които зачеват през декември или януари получават по-високи нива на слънчева светлина на по-късен етап от бременността си. Това увеличава нивата на витамин D и шансовете за нормално и безпроблемно раждане.

Жените, които забременяват през юни са най-уязвими, заради високото ниво на пестициди във въздуха по това време от годината.

Изследователите анализирали успеха на двойки, които се опитвали да имат деца чрез инвитро, обявява агенция БГНЕС. Те анализират 433 764 инвитро опита и установили, че тези, които започват в периода между декември и февруари е 4% по-вероятно да завършат със здрав плод, отколкото оплодените през лятото.

За доброто настроение на всички поздравяваме със специална колекция от български и световни Коледни песни:

Снимка: Хелга Уебър