Коледната песен на Марая Кери стана №1 след четвърт век

Марая Кери

Марая Кери подобри собственият си рекорд с коледния си хит All I Want for Christmas Is You.

25 години бяха необходими на талантливата американска певица Марая Кери, за да достигне първото място в официалната класация на САЩ за най-популярни песни Billboard’s Hot 100 с коледния си хит All I Want for Christmas Is You.

През декември 1994 г. Марая Кери издава първия си коледен албум Merry Christmas, сред които е и коледният шлагер.

Песента достига в топ 5 на най-популярните хитове в САЩ всяка Коледа от тогава досега.

На 23 ноември 2019 г. Книгата на рекордите Гинес вписа Марая Кери с три рекорда, постигнати с All I Want for Christmas is You: рекорд за най-високо класирано коледно/новогодишно парче на самостоятелен изпълнител в официалната седмична класация за най-популярни хитове в САЩ Hot 100 на сп. Billboard; за най-стриймвано парче на певица в Spotify в рамките на 24 часа (10,8 милиона пъти през декември 2018 г.) и за най-много седмици в Топ 10 на официалната седмична класация за най-популярни песни във Великобритания – цели 20.

За 25-тата годишнина от издаването на песента – Коледа 2019-та, Марая записа нова версия на познатото ни видео и достига първото място в Billboard’s Hot 100.

All I Want for Christmas is You е 19-тият №1 хит на Марая Кери в официалната класация на САЩ за най-популярни песни, която калкулира продажбите на всяка песен, излъчванията й по радиостанциите и излъчванията й онлайн – аудио и видео.

“Не съм и мечтала това да стане 19-тият ми №1 хит. Толкова съм благодарна на всеки, който подкрепя тази песен, и специално на страхотните ми фенове. Благодаря от сърце, че направихте мечтата да се сбъдне по-рано!”, написа Марая в своя Instagram.

Zdraven.bg поздравява всички с изпълнението на Марая Кери и новото й видео, което сме в ключили в 12-часовата колекция с над 50 от най-добрите български коледни песни и над 140 световни коледни хита:

Снимка на Марая Кери с децата си през декември 2019 г.: Facebook.com/MariahCarey

loading...