Коледната песен на Марая Кери стана №1 след повече от четвърт век

Марая Кери

Марая Кери подобри собственият си рекорд с коледния си хит All I Want for Christmas Is You.

Коледната песен на Марая Кери All I Want for Christmas Is You стана №1 в световен мащаб за първи път! Това показва публикуваната на 19 декември класация Billboard Globall 200, която отчита най-популярните песни в света, анализирайки продажбите и онлайн пусканията на всички заглавия в над 200 държави.

26 години бяха необходими на талантливата американска певица Марая Кери, за да достигне първото място в официалната класация на Великобритания. В седмичната класация за най-популярни песни на Острова, публикувана на 11 декември 2020 г., най-любимият коледен хит на всички, All I Want for Christmas Is You е №1.

Година по-рано, през 2019-та, 25 години след издаването, Марая Кери успя да достигне и първото място в официалната класация на САЩ за най-популярни песни Billboard’s Hot 100 с All I Want for Christmas Is You.

През декември 1994 г. Марая Кери издава първия си коледен албум Merry Christmas, сред които е и коледният шлагер. Тогава песента достига до №2 във Великобритания. Песента достигаше в топ 5 на най-популярните хитове в САЩ и Великобритания всяка Коледа от тогава досега.

Няма друга песен, чакала толкова дълго време, за да достигне първото място в седмична класация за най-популярни песни както в САЩ, така и във Великобритания.

На 23 ноември 2019 г. Книгата на рекордите Гинес вписа Марая Кери с три рекорда, постигнати с All I Want for Christmas is You: рекорд за най-високо класирано коледно/новогодишно парче на самостоятелен изпълнител в официалната седмична класация за най-популярни хитове в САЩ Hot 100 на сп. Billboard; за най-стриймвано парче на певица в Spotify в рамките на 24 часа (10.8 милиона пъти през декември 2018 г.) и за най-много седмици в Топ 10 на официалната седмична класация за най-популярни песни във Великобритания – цели 20.

За 25-тата годишнина от издаването на песента – Коледа 2019-та, Марая записа нова версия на познатото ни видео и достига първото място в Billboard’s Hot 100. Zdraven.bg поздравява всички с изпълнението на Марая Кери и новото й видео, което сме в ключили в 12-часовата колекция с над 50 от най-добрите български коледни песни и над 140 световни коледни хита:

All I Want for Christmas is You е 19-тият №1 хит на Марая Кери в официалната класация на САЩ за най-популярни песни, която калкулира продажбите на всяка песен, излъчванията й по радиостанциите и излъчванията й онлайн – аудио и видео, и едва третият й №1 във великобритания.

“Не съм и мечтала това да стане 19-тият ми №1 хит. Толкова съм благодарна на всеки, който подкрепя тази песен, и специално на страхотните ми фенове. Благодаря от сърце, че направихте мечтата да се сбъдне по-рано!”, написа Марая в своя Instagram.

Снимка на Марая Кери с децата си през декември 2019 г.: Facebook.com/MariahCarey