Колко калории горим при секс

Секс гори повече калории от ходенето, обявиха специалисти.

Канадски учени установиха колко точно калории изгаря човек по време на секс.

При младите хора страстите под завивките стопяват 4,2 калории на минута при мъжете и 3,1 калории на минута при жените.

Тъй като средностатистическото времетраене на секса е 24,7 минути, това се равнява на 104 калории при мъжете и 69 при жените. Това превръща секса в по-добро упражнение от ходенето, но не толкова добро колкото джогинга, посочва агенция БГНЕС.

Учените от Квебекския университет в Монреал изследвали 21 хетеросексуални двойки на възраст между 18 и 35 години. По време на четирите сексуални акта у дома двойките носели специален уред за измерване на изразходената енергия. Те също така отговорили на въпроси като колко били изморени след това, колко усилия са положили и колко са се наслаждавали на акта.

Преди това участниците били подложени на половинчасови упражнения на пътека, така че учените да могат да измерят колко калории горят – след това сравнили резултатите от уредите, които носели по време на секс.

Мъжете например изгорили 9,2 калории на минута на пътеката, но само 4,2 в спалнята. Жените топели 7,1 калории на минута по време на джогинг.

Средностатистическият секс трае 24,7 минути, като най-краткият е 10 минути, а най-дългият – 57 минути, констатирали още учените.

Макар при секс да не се горят калории, колкото по време на маратон, резултатите са по-добри, отколкото установените при предишни изследвания.

Биостатистикът Дейвид Алисън от университета в Алабама, САЩ, открил при предишно проучване, че човек гори едва 21 калории по време на секс, а средностатистическият акт траел скромните шест минути.

За доброто настроение на всички от Zdraven.bg поздравяваме с колекция видеоклипове на песни с думата Секс в заглавие:

Снимка: Kedai Lelaki