Комбинация от червено и бяло грозде топи мазнини


Комбинацията от червено и бяло грозде в ежедневното меню топи мазнини и помага за отслабване.

Комбинацията от различни сортове грозде – бяло и червено, увеличава имунната защитата на организма с повече антиоскиданти и стимулира разграждането на мазнини в областта около корема, показва ново изследване на учени от Мичиган, САЩ.

Многобройни проучвания доказват полезния антиоксидантен ефект на флавоноидите, съдържащи се в гроздето – бяло и особено в сортовете червено. Те намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания чрез стимулиране на кръвообращението, предотвратявайки образуването на кръвни съсиреци и намалявайки лошия холестерол.

Здравословните ефекти на всички видове грозде намаляват опасността от развитие на метаболитен синдром, което от своя страна предотвратява сърдечни заболявания, инсулт и диабет, подчертава агенция БГНЕС.

Не забравяйте, че не можете да очаквате чудеса, ако не сте физически активни! Спортът е здраве и настроение! Затова Zdraven.bg поздравява всички със специална колекция с песни, в чийто видеоклипове се спортува:

Снимка: Marlon Bunday