Композираха музика за котки

котка

Американски учен композира и издаде албум с музика за котки.

Всички котки слушат музика, създадена от човека за човека.

Дейвид Тиай, учен и челист в Американския национален симфоничен оркестър, създаде албум с музика за котки.

Дейвид, който е алергичен към котки, но много ги обича, вече събра стотици хиляди долари за благотворителност и продаде самостоятелно над 10 000 копия от своя албум с котешка музика.

Музикалният гигант Universal Music подписа договор с Тиай и издава албумът Music For Cats с официална премиера на 28 октомри 2016 г.

Дейвид Тиай твърди в изялвление в своя канал в YouTube, че създадената котешка музика се базира на неговата научна теорича, че котките ценят звуците, които чуват като малки котенца като муркането на майката или чуруликащи птички.

Тиай заяви пред Асошиейтед Прес, че не всички котки реагират на музиката му – някои скачат върху тонколоната, други просто напускат стаята.

Харесва ми идеята, че котките също имат критичен вкус, допълва той. Но съм виждал клипове, в които котка се гуши около тонколоната и дори напълно се обвива около нея.

Немирните котки напълно се успокояват, а малтретирани животни или улични котки най-добре реагират на музиката, описва въздействието на творчеството си Тиай.

Музиката е тествана в приюти за котки, където Тиай е наблюдавал и общувал с котките. Това е общуване на езика на котките, на приемане и разбиране и приятното усещане от това.

Тиай добавя, че докато влечугите нямат мозъчни структура за това, всички бозайници са зрели за музика.

Говорител на Universal Music обяви, че са ентусиазирани да бъдат част от първия в света такъв проект и да го представят на масовата аудитория на феновете на музиката, различни от хората. Възможностите са безкрайни за създаване на музика и за други животни като музика за кучета, музика за коне, допълва той.

Вижте и официално представяне на създателя на котешка музика Дейвид Тиай:

За всички, обичащи котките, ето и колекция песни за хора, в чиито видеокипове участват и котки:

Снимка: Нина Джийн