промо

Конфедерация Защита на здравето отличи 6 пациентски организации в България


Конфедерация Защита на здравето отличи шест пациентски организации със сертификати за развитие на гражданското общество, както и за ефективност в усилията им, целящи подобряване на достъпа на пациенти до съвременно лечение в България, съобщи dariknews.bg.

Отличените са Български съюз на трансплантираните, Асоциация на пациентите с онкологични заболявания и приятели, Асоциация на родителите на деца с епилепсия, Асоциация на българите боледуващи от астма (АББА), Българска асоциация на невромускулни заболявания, Национално сдружение за борба с хепатита Хепасист.

Тези организации са част от Програма за подкрепа на проекти на пациентски неправителствени организации в България, организирана от Конфедерацията в рамките на тазгодишната националната информационна кампания По-добри инвестиции за по-добро здраве.

Спечелилите са оценявани по критериите – гражданска активност, конкретност, социална значимост, лична перспектива, адекватност на темата.

Целта на програмата е чрез субсидиране на работата на пациентски организации да се решават на ключови проблеми в здравеопазването в България.

Снимка: sxc.hu

loading...