Красиви реклами на твърд алкохол

Представяме 10 опияняващи реклами на алкохолни напитки – уиски, бърбън, ликьор и водка, завладяващи с оригинална идея, красота и настроение.

Умерената консумация на алкохол е полезна за мозъка и дори удължава живота, твърдят учените. Затова Ви предлагаме шест силно впечатляващи реклами на твърд алкохол за добро настроение, като отвоно съветваме да бъдете разумни при употребата му.

Сред любимия алкохол на българите уискито заема второ място, предпочитано от над 27% консумиращите алкохол българи, а почитателите на ликьор са под 1%.

Насладете се на изкуството и се забавлявайте с усмивка!

В селекцията са включени следните реклами:

Johnnie Walker – The Gentleman’s Wager (юли 2014 и ІІ-ра част отноември 2015):
Страхотни рекламни филми на Johnnie Walker син етикет под заглавие Джентълменски облог са с участието на актьорите Джъд Лоу и Джанкарло Джанини в първия клип, заснет на Британски Вирджински острови в Карибско море и в Лондон, и същите плюс китайската звезда Жао Вей, за пътешествие от Южна Италия до Монте Капро с безценна ретро кола.

Jack Daniel’s Honey – Swarm (септември 2015):
Игрива пчела преодолява всички препядствия, за да достигне до бутилката уиски Jack Daniel’s в бара.

Baileys – Pour Spectacular (2012):
Неоспоримо забавната реклама на ликьора Baileys е създадена от екипа MegaForce, направил видеото на Мадона към хита Give Me All Your Luvin (2012). Пленяващи кадри на геометрични фигури, създадени от пулсиращи танци. Мотото на филмът е Напитка с дух.

Baileys – Christmas Nutcracker (2013):
По сюжета на балета Лешникотрошачката, стартирала за кампания по Коледа 2013.

Tullamore Dew Irish Whiskey – The Parting Glass (2013):
Определено най-красивата реклама с пиене, дъжд и смърт, заснета в мрачна провинция в Ирландия. Режисьор е Лорънс Дънмор, който разказва за четирима приятели с бутилка алкохол в ръка, пеещи ирландската народна песен A Parting Glass (в превод Поделена чаша) сякаш във възхвала на изгубен приятел. Песента е записана в каменната църква във филма Св. Кевин, известна със своята акустика, а творческият директор на продукцията казва в интервю, че целта е да се улови същността на ирландската музика, която носи чувство на меланхолия и едновременно с това победа.

Woodstock Bourbon – How We Roll (2014):
Ако предишните две реклами на Бейлис сте ги гледали в рекламен блок по българска телевизия, макар и в съкратен вариант, тази забавна реклама на Уудсток – най-стария бърбън в Кентъки, САЩ, е създадена за австралийския пазар, но разсмива навсякъде.

Campari by Salma Hayek (2010)
Красотата на Салма Хайек привлича в тази красива реклама на ликьора Campari, на който тя е рекламно лице от 2006 г.

Jim Beam – Devil’s Cut (2012)
Не се препоръчва на боговерните!

Smirnoff – Сватбено парти в Русия
Класическата вече реклама отпреди десетилетия разсмива със свежия хумор на откритията какво виждаш през бутилката водка.

Снимка: tullamoredew.com