Купешките натурални сокове са с прекалено захар

Купешките натурални сокове са вредни, защото съдържат прекалено захар и не отговарят на принципите на здравословно хранене.

Купешките натурални сокове и нектари, които се продават в магазинната мрежа, често съдържат прекалено много захар и предразполагат към напълняване, съобщи в-к Daily Mail, цитиран от агенция БТА.

Двама американски диетолози изтъкват, че купешките натурални сокове не отстъпват по захар на газираните напитки, съдържат прекалено много фруктоза, а освен това често промишлените са обогатени и с царевичен сироп, пише novanews.bg.

Бари Попкин и Джордж Брей нарекоха купешките натурални сокове “новата опасност” и казаха, че макар и да ги хвалят рекламите като полезни и съдържащи еквивалента на шест портокала, ползата от тях е нищожна в сравнение с изяждането на един плод.

По тази причина проф. Попкин призова купешките натурални сокове да бъдат извадени от препоръките за здравословно хранене.

Доклад на Британската медицинска асоциация от септември 2013 г. посочи, че хората, пиещите купешки натурални плодови сокове, са по-застрашени от диабет от хората, които ядат само плодове, заради затлъстяването.

Снимка: Steven Depolo

loading...