Лесни съвети за ежедневно здраве

Малките промени в дневния режим могат да имат рязък положителен ефект върху здравето, твърдят експерти от университета в Оксфорд и Ливърпул, съобщава агенция БГНЕС.

Понеделник сутрин е най-тежка, пише dariknews.bg. Промяната на режима на съня през почивните дни може да се отрази на мозъка и хормоните, които предизвикват главоболие. Оттам идва и твърдението, че първото ранно ставане след почивните дни е най-тежко. Винаги се старайте да се придържате към един график и дори да сте изморени по-добре поспете в следобедните часове, отколкото да се събуждате в 12 на обяд.

Яжте храна във всички цветове на дъгата. Специалистите съветват, че трябва да се купува храна в разнообразни цветове, защото всеки цвят дава на организма различни хранителни вещества.

Стойте на един крак, докато си миете зъбите – така тренирате мускули, които пазят гърба. Опитайте се, докато четкате зъбите си с едната ръка, да стоите на противоположния крак и обратното. Колкото повече пъти го направите, толкова по-добри резултати ще постигнете.

Снимка: sxc.hu