Лечебната сила на котката

спяща котка

Учените са категорични, че във всеки дом трябва да има котка и изброяват ползите от лечебната й сила.

Учените от Института за животните в Северна Каролина, САЩ, стигнаха до недвусмисленото заключение – котка трябва да има във всеки дом. Котката е лечител.

В продължение на десетилетия учените са изучавали гласа на котката и посочват лечебната сила на котешкото мъркането.

В резултат на много експерименти е установено – мъркането на котката не е просто говор на животното, а мощен терапевтичен инструмент, който му позволява бързо да възстановява силата си и да лекува рани.

Именно мъркането повишава тяхната устойчивост и има благоприятен ефект върху човека, което му помага да се справят с различни рани.

Доказано е, че мъркането е съвкупност от специфични честоти на трептения, оказващи влияние върху активирането на защитните сили на човека. Странно е, но е факт, че котешкото мъркане ускорява с 20% и зарастването на счупени кости. Всичко е в уникалната гама – котешкото мъркане е с честота 27-44 херца.

Също така мъркането на котка има благоприятен ефект върху човешката нервна система и психиката.

Освен това именни при звуци в този диапазон, у човек се подобрява мозъчното кръвообращение, нормализира се кръвното налягане , стабилизира се сърдечния ритъм, повишава се имунитета при настинки.

Котките не само облекчават стреса и помагат за лечение на депресия, но също така намаляват счупванията при наркомани и алкохолици.

Наред с другите неща, котката помага при колит, газове, гастрит, язва на стомаха, грип, безсъние, остеоартрит, дори фригидност и импотентност.

За доброто настроение на всички Zdraven.bg предлага забавна колекция с музикални хитове с участието на котки! 🙂 Потърсете ги из кадрите:

Снимка на спяща котка: Falk Schaaf / Freeimages