Лечебният ефект на черния минерал шунгит

шунгит

Какво трябва да знаем за лечебните свойства на черния минерал шунгит?

На черния минерал шунгит се преписват редица полезни за здравето свойства, вкючително срещу рак, твърдят експерти.

За първи път шунгитът е описан през 1879 г., а лечебните му свойства се ползват от векове.

Какво е шунгит?

Шунгит е черен, лъскав минерал, разновидност на графита и съдържа над 98% въглерод, пише Wikipedia.org. За първи път е открит край Шунга, село в област Карелия в Русия. Затова често го наричат и тайнствения черен руски камък. Съдържа също фулерени.

Радиометричните изследвания са показали, че по структура шунгит е е по-близо до антрацита отколкото до графита, което доказва неговия органичен произход.

шунгит

Основните находища на шунгит се намират в Русия – в езерото Онега в област Карелия, Загожинско поле, в близост до с. Шунга, на полуостров Камчатка, както и в мините на Челябинск. Малки залежи има и в Австрия, Индия, ДР Конго и Казахстан.

Лечебните свойства на шунгита са познати още от началото на ХVІІІ. век. Още тогава руският император Петър Велики е правил спа процедури с вода, пречистена с шунгит. Той е и разпоредил предоставянето на пречистена с шунгит вода за руската армия. Антибактериалните свойства на шунгита вече са доказани с модерни лабораторни тестове. От 70-те години на ХІХ. век преработен шунгит се използва и като материал за изолации. Във военната промишленост шунгитът се използва в противогазите, тъй като има свойството да пречиства въздуха от отровни вещества.

шунгит за вода

Шунгит е уникален в света на естествените минерали, защото съдържа фулерени, които са вид на молекули, съставени изцяло от въглеродни атоми. Фулерините са описани за първи път през 1985 г., а през 1996 г. е присъдена Нобеловата награда за химия на професорите Робърт Кърл, Харолд Крото и Ричард Смоли именно за откриването на фулерените. С това значително се разширява броят на известните алотропни форми на въглерода освен известните графит, диамант и аморфен въглерод. Шунгитът притежава уникалното свойство да отдава тези фулерени, както и много други полезни микроелементи, на въздуха, водата и организмите, с които взаимодейства.

Какви са лечебните свойства на черния шунгит?

Шунгитът притежава качествата на аморфните минерали. При контакт с дланта къс полиран шунгит помага за премахване на умората и бързо възстановяване на жизнеността, затова се препоръчва сутрин и вечер се държи в ръка.

Енергеийността му, която е силна като на всички аморфни вещества, бързо възстановява местата с нарушения в биополето на човека и оттам опазва тялото и вътрешните органи от различни здравословни проблеми като стрес и външни негативни въздействия от различнен характер. Дарява жизнерадост и светъл поглед към живота.

Учените, които са изследвали шунгит, са заявили единодушно, че това е минерал-чудо. Този черен камък елиминира и поглъща всичко, което носи опасност за хората и живите същества, но едновременно с това и концентрира и възстановява всичко, което е необходимо за човешкото здраве. Помага за поддържане на свежа памет и здрав ум.

шунгит пирамида

При изследванията на влиянията на шунгита върху електромагнитните полета е доказано, че той може да предпазва от вредните електромагнитни полета на мобилните телефони, телевизори, монитори и геопатогенните зони. Така пирамида от шунгит отблъсква вредните електромагнитни лъчения от компютри, лаптопи, фактсове, принтери, микровълнови печки, смарфони, антени и други електроуреди. Ако пирамидата от шунгит се постави между човека и източника на излъчване (компютър, телевизор, печка) то геопатогенната зона изчезва като радиусът на полезно действие варира в зависимост от нейния размер.

Известно е, че водите, бликащи от шунгитовите пластове, имат лечебни свойства. С тях се лекуват множество заболявания, включително дерматологични и алергични като кожни заболявания, рани, изгаряния, захарен диабет, стоматит, пародонтоза, опадане на косата и др. Подобни свойства имат водите с шунгит. Затова шунгитът е полезен вкъщи, използват се за ускоряване зарастването на рани, за премахването на сърбежи от ухапване от насекоми и за подобряване на състоянието на кожата.

Изделията от шунгит оказват продължително положително въздействие при редовна употреба върху организма, спомагат за саморегулирането и възстановяват енергийния баланс на човек. Особено помагат при заболявания на щитовидната жлеза, възвръщат функциите и в норма, при вегетативно съдова дистония, при понижен жизнен тонус.

шунгит

Емпирични наблюдения показват, че е достатъчно 2 седмиции да се носи маделион от шунгит на шията и така се нормализира работата на много системи в организма.

Взаимодействието на шунгит с човешкото тяло помага то да засили своите регенеративни способности, да лекува бързо травмите си и да поддържа добрия си ритъм. Черният минерал подобрява работата на вътрешните органи – черен дроб, черва, далак, спомага и за цялостното лекуване на стрес, душевно успокоение и хармония.

Шунгитовата вода е мощен природен антиоксидант, способен да предотврати стомашно-чревни, сърдечни и мозъчни, дори и онкологични заболявания. Установено е, че шунгитът превръща водата в мощно лекарство, като отделя в нея въглеродни фулерени в хомеопатични дози. Точно такава е водата в Онежкото езеро в Русия.

Къде може да намерим шунгит?

Истински шунгит може да бъде закупен онлайн в официалния сайт shungit.bg, който е директен вносител на най-висококачествен шунгит от Република Карелия в Руската Федерация. Продуктите се произвеждат по високо технологичен начин и не се допуска нищо по-различно от най-доброто качество на продукцията.

икона шунгит

В онлайн магазина може да откриете богато разнообразие от продукти, изработени от шунгит: пирамиди, кубове, сфери, плочки, включително облицовъчни плочки, хармонизатори, полирани камъни, чаши, поясиукрашения, дизайнерски бижутагривни, обеци, колиета, пръстени и медалионизодиакални знаци, икони, както и Елит шунгит, шунгит на прах и шунгит за пречистване и структуриране на вода.

гривна шунгит

Декоративните пирадими, сфери и кубове са подходящи за украса на дома и пречистване на въздуха. Многобройните видове бижута и украшения от шунгит оказват своя силен ефект при допирай с кожата.

Ако желаем да се сдобием с шингут в по-натурална форма, можем да си закупим шунгит за вода или шунгит на прах. Още интересни изделия от шунгит са икони, чаши, плочки, пояси за кръста и други.

Информация за новини и нови красиви и полезни за здравето продукти от шунгит можете да получавате и като се присъедините към официалната шунгит страница във Фейсбук: facebook.com/shungit.bg.