Лимон срещу тумор и кисти

лимони

Цитрусовият плод лимон има силни антиканцерогенни свойства и мощен ефект срещу кисти и тумори, показва изследване.

Киселият плод лимон е изследван срещу всички видове рак. Съчетан с вода, действието му е още по-мощно, категорични са учените.

Лимонът има широк спектър на действие при бактериални и гъбични инфекции, ефективен е срещу вътрешни паразитни болести. Също така регулира кръвното налягане и служи като антидепресант, тъй като успешно намалява стреса.

Един от най-големите производители на лекарства в САЩ провел 20 лабораторни тестове от 1970 г. до сега, съобщава агенция БГНЕС. Резултатите показват, че лимонът унищожава карциногенни клетки на 12 вида рак.

Вкусният лимон предотвратява разпространението на карциногенните клетки и има 10 000 пъти по-силен ефект от лекарства като Adriamycin или дори химиотерапия. И това, което е още по-интересно – този вид лечение с екстракт от лимон унищожава само карциногенните клетки и не засяга здравите.

Резултатите от анализа на антираковите свойства на лимона са публикувани в специализираното издание „BioMed Research International“ на 28 август 2014 г.

Това проучване систематично обобщава антикарциногенния ефект на цитрусовите флавоноиди при терапията на рака, заедно с основните важни молекулни механизми, с цел по-нататъшно проучване на по-ефективната употреба на флавоноидите на цитрусовите кори.

Снимка на лимони: Andrew Comings / Flickr