Лъжичка мед сутрин отстранява токсините и стреса

мед

Чаена лъжичка мед сутрин е достатъчна за ежедневно отстраняване на токсините и стреса.

Повечето хора са запознати със здравословните ползи на меда, но какво ще постигнете, ако следвате инструкциите на диетолозите и приемате една чаена лъжичка всяка сутрин?

Тъй като все повече хора премахват бялата захар от диетата си, популярността на меда започва да расте, пише агенция БГНЕС.

Диетолозите съветват да се добавя към овесените ядки, но и към други здравословни специалитети. Той е идеална алтернатива на захарта и е напълно натурален.

Ако все още не сте решили да го включите в такава степен в храненето си, тогава определено трябва да помислите за една чаена лъжичка мед всеки ден – тази проста рутина има многобройни ползи за нашето тяло.

Редовната консумация на мед укрепва имунната ви система, но това е само едно от многото полезни ефекти на този птодукт.

Медът подобрява кръвообращението и укрепва сърдечната сила и сърдечния ритъм. Освен това подобрява храносмилането и регенерацията на тъканите и подпомага регенерацията на кръвните елементи. Медът има антибактериално действие, подобрява изхвърлянето на токсичните вещества от организма, а също така действа срещу стреса.

По принцип пчелните продукти лекуват над 500 заболявания като стомашно-чревните, всички хронични хепатити, жлъчно-каменна болест и простуди.

Снимка на чаена лъжичка с мед: StockSnap / Pixabay