Любовта може да продължи десетилетия

Ново проучване на американския университет Стоуни Брук откри, че противно на общественото мнение хората могат да бъдат силно влюбени един в друг в продължение на няколко десетилетия.

Психоложката и сътрудничка на американското телевизионното предаване Early Show по канала CBS доктор Дженифър Хартстийн посочи, че учените от този университет провели редица изследвания на мозъчната дейност на двойки, които са заедно от няколко месеца и от десетки години.

Това, което те открили, е че любовта трае цял живот и това не е поредният мит. Проучването им показа, че всички двойки споделят едни и същи чувства към половинките си и това е страхотна новина“, отбеляза доктор Хартстийн, цитира dariknews.bg.

Трябва ли обаче да бъдем учудени от откритието на учените? “Любовта трае далеч повече, отколкото мислехме. Забравете факта, че в днешно време броят на двойките, които се развеждат, е висок. Мисля, че страхотните новини ще ни вдъхнат надежда за бъдещето“, заяви още американската психоложка.

Относно секса във връзката доктор Хартстийн посочи, че “неговото значение е огромно”. “Факт е, че платоничната любов е от основно значение по ред причини. Доказано е, че тя носи редица облаги за физическото състояние на хората, както и за психическото им здраве. Сексът също така прави двойките по-близки и ги свързва. Лично аз препоръчвам да се прави любов по няколко пъти на месец и поне веднъж седмично. Всъщност, добре е хората да го правят толкова пъти, колкото смятат за необходимо“, завърши специалистката.

Илюстрация: sxc.hu

Zdraven.bg ви поздравява с хита на Enigma Return To Innocence: